back

Віктор Геращенко провів розширене засідання обласного оперативного штабу з питань підготовки господарського комплексу до осінньо-зимового періоду

12-07-2012 | 14:15

12 липня заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко провів розширене засідання обласного оперативного штабу з питань підготовки господарського комплексу до осінньо-зимового періоду. У засіданні взяли участь заступники голів райдержадміністрацій, керівники теплопостачальних організацій.

Відкриваючи засідання, Віктор Геращенко зазначив, що в цілому об’єкти житлово-комунального господарства, соціальної сфери станом на 1 липня цього року були підготовлені на дещо нижчому рівні від середніх показників по Україні. Існуюча в області позитивна динаміка в підготовці до опалювального періоду не знімає низки питань, які мають негативний вплив на якість підготовки. Тому він закликав присутніх детально проаналізувати ситуацію, що склалася, та визначити необхідні заходи для усунення недоліків.

Про хід підготовки об’єктів житлово-комунального господарства і об’єктів бюджетної сфери до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років поінформував в.о. начальника головного управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації В’ячеслав Сальніков.

За його словами, з метою своєчасного початку, стабільного проходження опалювального періоду 2012-2013 років в області розроблено та затверджено розпорядженням голови облдержадміністрації від 23.05.2012 №185 комплексний план підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери.

Станом на 12 липня цього року узагальнено такі показники з підготовки.

Теплове господарство налічує 935 котелень, з яких підготовлено 449.

До початку опалювального сезону заплановано підготувати понад 600 км теплових мереж у двотрубному обчисленні. Фактично підготовлено 50 відсотків.

При плані підготовки центральних теплових пунктів у кількості 126 од. за звітний період відремонтовано 72 од. (57,1%).

Водопровідно-каналізаційне господарство в цілому готується до зими відповідно до планів і на даний час рівень готовності в середньому становить 45 % від намічених обсягів.

Загалом по області комплексно підготовлено до зими 2216 житлових будинків (40,9% від плану), у тому числі 1515 житлових будинків комунальної власності.

В цілому по області відремонтовано 182 покрівлі (50,0% від плану), 53 опалювальні системи (67,9%), проведено ремонт 21 од. систем опалення (95,5%), систем гарячого 51 од.(79,7%) та систем холодного 98 од. (43,2%) водопостачання.

Відповідно до бюджетних призначень на даний час запас вугілля складає 4,5 тис. тонн (36,2% від потреби), торфопродукції - 0,9 тис. тонн (17,3%), дров – 5,9 тис. м куб. (27,5%).

Підготовка основного та допоміжного обладнання енергозабезпечуючих підприємств в середньому складає 65% від річного плану.

Голова правління ПАТ "Облтеплокомуненерго" Іван Луста, інформуючи про підготовку об’єктів теплопостачання ПАТ "Облтеплокомуненерго" до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років, зазначив, що підприємство обслуговує 97 котелень 24 населених пунктів області в 14 районах. На сьогодні поки що виконано невеликий обсяг робіт, але до початку опалювального сезону всі необхідні роботи будуть проведені на 100 %.

Як повідомив Іван Луста, у Щорсі, Ріпках, Новгород-Сіверському та Семенівському районах здійснюється реконструкція котелень за власні кошти товариства на суму понад 4 млн гривень. Крім того, вже встановлено 98 одиниць обліку тепла на котельнях, а до початку опалювального періоду буде встановлено ще 8.

Проблемним питанням роботи підприємства теплопостачання є заборгованість за природний газ, яка становить 142 млн грн.

Заступник начальника інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю у Чернігівській області Анатолій Лось у своєму виступі зупинився на порядку підготовки об’єктів житлово-комунального господарства і об’єктів бюджетної сфери до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років в питанні отримання паспортів готовності та проведенні перевірок.

Він, зокрема, відмітив, що порушення, які найчастіше виявляються при перевірці, – це непроведення промивки систем центрального опалення, неналежний стан теплоізоляції мереж.

Підбиваючи підсумки наради, Віктор Геращенко наголосив на необхідності усунення недоліків у підготовці господарського комплексу до осінньо-зимового періоду та оперативності надання і якості інформації про проведену роботу.

За результатами наради буде підготовлене протокольне рішення, яке буде доведене до всіх виконавців.

Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації