back

Відбулася робоча поїздка першого заступника голови облдержадміністрації Станіслава Прокопенка в смт. Любеч

10-07-2012 | 17:25

10 липня перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко здійснив робочу поїздку до Ріпкинського району.

Спочатку перший заступник голови облдержадміністрації провів робочу нараду по берегоукріпленню р. Дніпро (на березі Дніпра).

На даний час біля Любеча побудована перша черга берегоукріплення довжиною 486 м (вартість робіт 11 млн грн.), частина другої черги плановою довжиною 641 м ( вартість – 20 млн грн.), в проекті – 700 м третьої черги ( вартість біля 18 млн грн.). Це дасть змогу зберегти 660 га території України, яка внаслідок зміни русла Дніпра могла відійти до сусідньої Республіки Білорусь, адже державний контроль проходить по фарватеру ріки.

Захист земель потрібен і в Нових Яриловичах, де протікає Сож. У цьому році тут розпочнуться роботи з берегоукріплення вартістю 12 млн грн.

За наслідками виїзної наради Станіслав Прокопенко дав доручення додатково обстежити стан берега біля Радуля. Він акцентував увагу на раціональному використанні державних коштів, постійному контролі за руслом річок Дніпро і Сож, забезпеченні регулярного очищення фарватера Дніпра, а в перспективі – відновлення по ньому судноплавства. Це дасть можливість ефективно використовувати водні ресурси, створити нові робочі місця та збільшити надходження до бюджету.

У ході робочого візиту до Ріпкинського району він зустрівся з депутатами та активом Любецької територіальної громади. Мета зустрічі, яку провів Любецький селищний голова Микола Головач, — обговорення перспектив розвитку древнього селища.

У зустрічі взяли участь голова Ріпкинської райдержадміністрації Петро Головач та перший заступник голови обласної ради Іван Коробка.

Станіслав Прокопенко висловив стурбованість демографічною ситуацією, станом закладів освіти та культури Любеча, відсутністю достатніх надходжень до бюджету селища.

Разом з Петром Головачем він відповів на запитання учасників зустрічі та побував у Любецькій ЗОШ І-ІІІ ст., дошкільному навчальному закладі, дитячій музичній школі, де поспілкувався з керівниками та дав ряд відповідних доручень.

За сприяння Станіслава Прокопенка Любецькій районній лікарні було передано 25 комплектів постільної білизни.

У ході розширеної наради з питань розбудови історико-археологічного музейного комплексу «Древній Любеч» Станіслав Прокопенко оглянув об’єкти комплексу, які заплановано відкрити в день V фестивалю традиційної слов’янської культури та бойових єдиноборств «Київська Русь».

Перший заступник голови облдержадміністрації детально проаналізував хід виконання протокольних доручень за наслідками попередніх двох нарад, зауваживши, що Любецькі пам’ятки археології - пам’ятки національного значення, вищої ( п’ятої) категорії, тому вимагають особливого ставлення як з боку фахівців, так і жителів та гостей селища.

Він наголосив на особистій відповідальності керівників обласних та районних служб за вчасне і якісне виконання завдань та доручив до 13 липня цього року подати графіки проведення запланованих робіт.