back

В області готуються до відзначення Дня Державного Прапора та 21-ї річниці незалежності України

11-07-2012 | 14:37

11 липня заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Віктор Тканко провів перше засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення в області заходів з нагоди Дня Державного Прапора України та 21-ї річниці незалежності України, який був утворений відповідним розпорядженням голови облдержадміністрації на виконання Указу Президента №402/2012 від 19 червня поточного року «Про відзначення 21-ї річниці незалежності України». До його складу увійшли керівники відповідних структур органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, представники громадських організацій, творчої інтелігенції та засобів масової інформації області.

Під час засідання члени оргкомітету детально проаналізували процес підготовки до святкування, обговорили першочергові організаційні питання та концепцію проведення святкових заходів у серпні цього року у м. Чернігові та області.

Зі своїми пропозиціями виступили представники управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю ОДА, управління культури, туризму та охорони культурної спадщини ОДА, Чернігівської міської ради, громадських організацій тощо.

Як зазначалося, в області вже розроблений план відзначення Дня Державного Прапора та 21-ї річниці незалежності України, яким передбачена низка святкових заходів, зокрема, покладення квітів до пам’ятних знаків та пам’ятників видатним діячам українського державотворення, борцям за свободу і незалежність України, проходження святковим маршем військових частин Чернігівського гарнізону на честь 21-ї річниці незалежності України, численні спортивні заходи, виставки, конкурси, святковий концерт майстрів мистецтв і художніх колективів, автопробіг вулицями Чернігова, урочисте відкриття VІІ Міжнародного фольклорного фестивалю національних культур «Поліське коло», святкова програма на Красній площі тощо.

Важливим, за словами Віктора Тканка, є те, що цьогорічне свято Дня Незалежності проходить спільно з іншими важливими для регіону датами — 80-річчям утворення Чернігівської області та 210-річчям Чернігівської губернії.

Членам оргкомітету доручено взяти активну участь у доопрацюванні плану заходів.

«День Незалежності — це привід не лише для національної гордості, а й для подвоєння зусиль у соціально-економічному напрямку. Маю на увазі приурочення знакових для області подій у економічному, соціальному та культурному житті до чергового ювілею нашої держави», - зазначив Віктор Тканко.

Він також наголосив на тому, що процес підготовки до відзначення Дня Державного Прапора України та 21-ї річниці незалежності України в області перебуває на постійному контролі керівництва облдержадміністрації і проходить згідно з планом.

«Саме ж свято – нашими спільними зусиллями – має стати важливим інструментом консолідації суспільства навколо ідеї державності, виховання у громадян патріотизму та гордості за свій народ», - зазначив заступник голови облдержадміністрації, підсумовуючи засідання оргкомітету.