back

Нову військову медицину ми будуємо за стандартами НАТО – Президент під час урочистостей до Дня медика

15-06-2018 | 07:56

Президент Петро Порошенко наголошує на розвитку військової медицини, яка за останні чотири роки в умовах російської агресії здійснила значний прогрес в наданні медичної допомоги українським військовослужбовцям.

«Згадайте, що було чотири роки тому. Звичайних аптечок не було. Життя українських воїнів залежало (від того – ред.) чи привезуть кровоспинні засоби волонтери, чи не привезуть. Самих простих засобів не було», - зазначив Президент під час урочистого заходу в Маріїнському палаці з нагоди Дня медичного працівника.

Він наголосив, що «Україна заплатила велику ціну за те, що у попередні роки руйнувалася армія і військова медицина».

Глава держави підкреслив, що в умовах російської агресії ми будуємо нову військову медицину за стандартами НАТО та повідомив, що до 93% поранених бійців, після отримання медичної допомоги, повертаються до строю. Президент подякував військовим та цивільним медикам, які своєю сумлінною та професійною роботою рятують життя українським воїнам.

«Це дійсно одні з найкращих показників в світі, як зазначають експерти серед країн, які брали участь в бойових діях», - звернувся Петро Порошенко до військових медиків присутніх на церемонії.

Президент також привітав присутніх зі всесвітнім Днем донора крові, яке відзначається саме сьогодні, 14 червня. «Це той день, коли всі ми замислюємося над такими базовими людськими цінностями як співчуття, доброта й альтруїзм. Всі ці якості лежать в основі добровільного безоплатного донорства крові»,  - додав він.

«Своєчасний доступ пацієнтів до якісних та безпечних продуктів донорської крові дозволяє щорічно рятувати мільйони життів. Але хочу окремо наголосити, що  в умовах війни, яку проти нас розв’язала Росія, здійснивши незаконну анексію Криму, агресію проти України на Сході нашої держави, саме зараз донорство крові є внеском абсолютно кожного в спільну справу національної оборони», - особливо підкреслив Петро Порошенко.

Прес-служба Президента України