back

Юлія Свириденко: Надані державою ресурси на розбудову інфраструктури ОТГ необхідно освоїти стовідсотково

14-06-2018 | 14:09

Цьогоріч з державного бюджету на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад Чернігівщині передбачено понад 143 мільйони гривень.

Нагальні питання освоєння коштів зазначеної субвенції розглянули учасники наради, яку сьогодні, 14 червня, провела в.о. голови Чернігівської облдержадміністрації Юлія Свириденко.

Спілкування відбулося в режимі відеоконференц-зв’язку. Методичну допомогу та роз’яснення з профільних напрямків, зокрема в оформленні відповідної документації, представникам ОТГ надали фахівці Державної казначейської служби та Державної архітектурно-будівельної інспекції в області. Крім того, спеціалісти Департаменту економічного розвитку ОДА розповіли про особливості проведення тендерних процедур.

Наразі переліки проектів усіх 37 ОТГ області, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад, погоджені обласною державною адміністрацією. Зараз триває їх розгляд у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Вісімнадцять об’єднаних територіальних громад Чернігівщини погодження комісії Мінрегіону вже отримали. Тепер вони можуть приступати до безпосередньої реалізації проектів. Субвенцію громади мають освоїти до кінця року, інакше невикористані кошти будуть повернуті до держбюджету.

– Надані державою ресурси на розбудову інфраструктури ОТГ необхідно освоїти стовідсотково. Тому прошу керівників громад спільно з відповідними службами оперативно включатися до вирішення проблемних питань, що виникатимуть в процесі реалізації проектів. Аби забезпечити своєчасне проведення тендерних процедур, а також виконання ремонтних і будівельних робіт, – наголосила Юлія Свириденко.

Довідково. Минулоріч 16 ОТГ області освоїли майже 85 мільйонів гривень вищевказаної субвенції (99,4 %). Реалізовані більше 130 проектів, завдяки яким відремонтовані школи, дитячі садочки, ФАПи, дороги комунального значення, закуплені автобуси для підвезення дітей до навчальних закладів, транспортні засоби спеціального призначення та комплектувальні вироби до них, побудовані об’єкти водопостачання і водовідведення.

Читати також: У сільській місцевості Чернігівщини з’являться нові сучасні амбулаторії сімейної медицини

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації