back

Підготовку ЖКГ до роботи в новому опалювальному сезоні та реалізацію соціальної ініціативи Президента України щодо здешевлення вартості іпотеки розглянули на селекторі

10-07-2012 | 14:01

10 липня під головуванням Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолія Близнюка відбулася селекторна нарада, на якій розглянули стан реалізації соціальної ініціативи Президента України щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів для громадян, обговорили підготовку ЖКГ до нового опалювального періоду та роботи взимку.

У нараді взяли участь заступник голови Чернігівської облдержадміністрації з питань будівництва та житлово-комунального господарства Віктор Геращенко, керівники відповідних підприємств і організацій області, до компетенції яких належать зазначені питання.

За словами першого заступника Міністра Олександра Аліпова, підготовка до нового опалювального періоду вже „перетнула екватор”, тож саме час проаналізувати, що вже зроблено, та намітити подальші дії.

Так, станом на 01.07. до роботи в осінньо-зимовий період від запланованого вже підготовлено 40 % котелень, капітальний ремонт здійснено на 29 %, замінено 31,5 % котлів. Підготовлено 37% житлового фонду.

Олександр Аліпов вказав на недоліки в роботі окремих регіонів, наголосивши, що ще є час для їх виправлення.

Коментуючи інформацію, Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк акцентував увагу на обов’язковому завершенні робіт з підготовки навчальних закладів до початку нового навчального року.

Стосовно реалізації програми здешевлення вартості іпотечних кредитів, то, як зазначалося, проблемами, що гальмують процес, є розгляд банками заявок громадян на отримання пільгових кредитів та акредитація забудовників.

Також йшлося про необхідність залучення до участі в програмі більшої кількості громадян.

Зважаючи на це, Анатолій Близнюк закликав керівників місцевої влади покращувати співпрацю з банками та забудовниками для вирішення проблемних питань, посилити кампанію з інформування населення про зміни, внесені до Постанови КМУ, яка регулює програму доступного житла.

„Ваше завдання – надати всім громадянам, які хочуть долучитися до програми доступного житла, можливість це зробити”, - наголосив Анатолій Близнюк.

Коментуючи питання, порушені на селекторі, заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Віктор Геращенко зазначив, що в цілому область нормальними темпами здійснює підготовку до роботи в осінньо-зимовий період, все відбувається згідно із затвердженими графіками. Дещо потрібно підтягнути окремі види робіт.

Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації