back

Рятувальники, лісничі та військові діятимуть спільно задля попередження пожеж

08-06-2018 | 08:57

Стан пожежної безпеки на території лісових масивів, прилеглих до військових полігонів, розглянули учасники міжвідомчої наради, яку вчора, 7 червня, провів директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської облдержадміністрації Сергій Болдирев.

В обговоренні взяли участь керівники Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в області, Державної екологічної інспекції в області, лісових господарств та представники оперативного командування «Північ».

Цьогоріч на Чернігівщині в лісових масивах сталося 48 пожеж на загальній площі майже 172 гектари. При цьому 70 % площ – ліси державного підприємства «Чернігівський військовий лісгосп».

Аналізуючи ситуацію, як рятувальники, так і представники лісогосподарств, наголошували на необхідності забезпечення військовими протипожежних заходів безпеки під час проведення тактичних навчань та узгодженості дій під час тушіння загорань. Для цього, зокрема, потрібно невідкладно провести додаткову роз’яснювальну роботу з особовим складом військових частин, аби посилити їх відповідальність.

Військові, зі свого боку, висловили готовність співпрацювати з відповідними службами для недопущення надзвичайних ситуацій. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації