back

Радіаційний фон на території Чернігівщини – в межах норми

06-06-2018 | 11:26

Як повідомили в Управлінні ДСНС України у Чернігівській області, зараз у зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення продовжуються заходи з ліквідації окремих осередків пожежі на загальній площі близько 5 гектарів.

Тут учора в першій половині дня сталося загорання сухої трави з подальшим розповсюдженням пожежі в лісовий масив на площі 10 гектарів.

Наразі ситуація контрольована. Відкритого вогню немає, спостерігається тління двох осередків лісової підстилки, трави, повалених дерев та пеньків.

До гасіння пожежі залучено 35 одиниць техніки та 150 рятувальників. Авіацією ДСНС з початку робіт здійснено 37 скидів води (170 тонн).

Радіаційний фон на території Чернігівської області у межах норми: зареєстровано 10-12 мкР/год (безпечний рівень – до 30 мкР/год). Зокрема, у Чернігові, Ніжині та Сновську – 10 мкР/год, Острі, Семенівці, селі Покошичі Коропського району – 11 мкР/год, Прилуках – 12 мікрорентген/годину.

Радіаційний фон у Києві, Чорнобилі та на промисловому майданчику ЧАЕС також у межах норми. Так, у Києві – 11 мкР/год (при нормі – до 30 мкР/год), Чорнобилі – 32 мкР/год (безпечний рівень – до 50 мкР/год), на промисловому майданчику Чорнобильської АЕС радіаційний фон –51,6 мкР/год (при безпечному рівні – до 140 мкР/год).

 

 

За інформацією Управління Державної служби України
з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області