back

Представники влади, громадськості та ЗМІ обговорили впровадження антикорупційної реформи на місцях

30-05-2018 | 16:35

Про реалії антикорупційної реформи, практику попередження корупції говорили учасники конференції «Дієві інструменти протидії корупції», що вчора відбулася в Чернігові.

Конференція складалася з пленарного засідання «Реалії імплементації антикорупційної реформи в регіонах», панельної дискусії та секційних засідань на теми: «Чи здатні журналістські розслідування стати знаряддям ефективної боротьби з корупцією на місцевому рівні», «Як розширити існуюче інформаційне поле в сфері боротьби з корупцією для закріплення традиції постійного й якісного громадського контролю за діями влади».

Дискутували не тільки представники громадськості та журналісти, а й представники влади: перший заступник голови Чернігівської ОДА Юлія Свириденко, заступник голови облради Арсен Дідур, народний депутат України Анна Романова.

Учасники заходу говорили про важливість відкритої ринкової економіки, прозорих, чесних та зрозумілих правил гри для бізнесу задля побудови заможного, вільного від корупції суспільства. Акцентували і на перспективах запровадження антикорупційного суду.

Присутні переконані, що на зниження рівня корупції в країні можуть і повинні впливати громадські організації та медіа, залучені до імплементації антикорупційного законодавства. Адже як показує досвід, в Україні громадяни можуть ефективно використовувати інструменти громадського контролю за впровадженням норм антикорупційного законодавства та протидіяти корупції.

Тож представники влади громадськості та ЗМІ підкреслили важливість суспільного діалогу для попередження корупції, обмінялися думками стосовно існуючих практик та досвіду з протидії корупційним діянням, а також шукали відповідь на питання — як підтримати взаємодію активістів та медіа для поширення успішних практик.

Проект «Сприяння імплементації антикорупційної реформи в Чернігівському регіоні» здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

 

 

За інформацією Чернігівського центру прав людини