back

Лісові просіки вздовж високовольтних мереж на Чернігівщині розчистять

31-05-2018 | 12:36

Значну кількість відключень електропостачання спричиняють обриви проводів та пошкодження електроопір через падіння гілок і дерев. Здебільшого це трапляється під час проходження циклонів зі шквальними поривами вітру, дощами та буревіями.

Як убезпечити експлуатацію високовольтних мереж, розташованих в лісових насадженнях, – вирішували учасники наради, яку сьогодні, 31 травня, провів заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Сергій Сергієнко.

Мова йшла про розчищення охоронних зон повітряних ліній електропередач від небезпечних дерев.

В обговоренні взяли участь фахівці ПАТ «Чернігівобленерго», керівники відповідних структурних підрозділів ОДА, представники контролюючих органів та підприємств.

– Наше головне завдання – стале забезпечення споживачів Чернігівщини електричною енергією. Тому прошу керівників підприємств та установ, дотичних до зазначеної проблематики, узгодити спільні дії для очищення просік уздовж електромереж та підтримання землекористувачами охоронних зон у відповідності до вимог чинного законодавства, – наголосив Сергій Сергієнко.

Заступник голови облдержадміністрації доручив Департаменту ЖКГ та ПЕК ОДА підготувати відповідне протокольне доручення і забезпечити контроль за його виконанням.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації