back

У першу неділю червня працівники водного господарства відзначать своє професійне свято

30-05-2018 | 15:38

З цієї нагоди сьогодні у Чернігові вітали колектив Деснянського басейнового управління водних ресурсів. А це понад 600 фахівців, які стоять на сторожі водогосподарських та екологічних проблем, покращують забезпечення якісною водою населення та галузі економіки.

Варто зазначити, що на Чернігівщині є чим похазяйнувати, адже по кількості поверхневих водних об’єктів область займає шосте місце в Україні. Тут протікає 1570 річок (17 — транскордонних) загальною довжиною більше 8 тисяч кілометрів та налічується близько 1300 природних озер. Крім того, діє потужний водогосподарсько-меліоративний комплекс: понад 7 тисяч гідротехнічних споруд, 140 кілометрів захисних дамб, дві тисячі ставків, 8 тисяч кілометрів відкритих каналів та водоприймачів, побудовано 348 меліоративних систем. За запасами прісних підземних вод область знаходиться на першому місці в Україні.

Наразі в Україні ведеться робота щодо впровадження інтегрованих підходів в управлінні водними ресурсами відповідно до вимог Водної Рамкової Директиви ЄС. Відтак, безпосередньо в області напрацьовують рекомендації до Плану управління кожним річковим басейном та суббасейном.

Уже рік Держводагентство здійснює видачу дозволів на спеціальне водокористування. Це дозволило значно ефективніше реалізовувати басейновий принцип управління водними ресурсами. На Чернігівщині цьогоріч видано більше ста таких дозволів. Дану процедуру планують зробити в режимі он-лайн.

На часі — реформування організаційної структури Державного агентства водних ресурсів, що передбачає створення в областях офісів водних ресурсів. Ці структури підпорядковуватимуться басейновим управлінням.

Плідної праці та успіхів працівникам водогосподарського комплексу у переддень професійного свята побажали, зокрема, заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова та представник Держводагентства Світлана Малютенко.

За сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у розвиток водогосподарсько-меліоративного комплексу та з нагоди Дня працівників водного господарства Почесною грамотою облдержадміністрації нагороджено Володимира Тарасенка — начальника Ніжинського міжрайонного управління водного господарства.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації