back

До початку навчального року будівництво Седнівського навчально-виховного комплексу буде завершено

06-07-2012 | 14:36

Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко під час наради з питань завершення будівництва Седнівського навчально-виховного комплексу, яку він провів в рамках робочої поїздки до Чернігівського району.

Він зазначив, що будівельні роботи ведуться з дотриманням визначених термінів та виконанням попередніх доручень голови облдержадміністрації.

За словами керівника області, важливо не лише побудувати заклад, а й оснастити його сучасним обладнанням.

 «Для нас дуже важливо, щоб цей комплекс був комфортним для дітей закладом, навчальний процес у якому проходитиме із застосуванням освітніх технологій високого рівня», - наголосив Володимир Хоменко.

За його словами, наразі основні завдання – до початку нового навчального року завершити будівництво Седнівського НВК та поєднати історію з сучасністю: створити єдиний комплекс разом з відновленою парковою зоною та приміщенням садиби Лизогубів. 

«Ми маємо прикласти всі зусилля для того, щоб Седнів став одним з визначних культурних центрів не лише Чернігівщини, а й усієї країни», - підкреслив очільник області.

Довідка. Приміщення Седнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, де навчаються діти середньої та старшої ланок,  розташоване в історичній будівлі – садибі Лизогубів, якій понад 300 років.

 

Будівництво навчально-виховного комплексу у складі загальноосвітньої школи на 240 місць та дошкільного навчального закладу (ясла-садок) на 35 місць розпочато в 2007 році та призупинено у 2009 році через невиконання зобов’язань попереднім складом Кабінету Міністрів.

Після виборів Президента України у 2010 році будівництво комплексу було відновлено, виконавцем робіт визначено ВАТ "Домобудівник".

Після завершення будівництва Седнівського навчально-виховного комплексу підвіз дітей буде здійснюватись шкільним автобусом із сіл Черниш, Клочків та Нове. Крім того, організованим підвозом буде забезпечено  дітей дошкільного віку із сіл Черниш і Клочків, у яких дитячі садки відсутні.  

 
Прес-служба облдержадміністрації