back

Володимир Хоменко: «Оздоровлення та відпочинок дітей в області проходить згідно з планом»

06-07-2012 | 14:32

6 липня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко в рамках робочої поїздки до Чернігівського району ознайомився зі станом оздоровлення дітей в літньому таборі «Зміна», де нині відпочивають 105 дітей з 8 інтернатних закладів області.

Його супроводжували заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко, начальник управління освіти і науки ОДА Анатолій Заліський, перший заступник голови Чернігівської райдержадміністрації Микола Ганжа.

Керівник області оглянув кімнати, де мешкають вихованці табору, кухню, їдальню, спортивні споруди, поспілкувався з дітьми та персоналом закладу.

Табір працює на засадах козацької педагогіки, тісно співпрацює з позашкільними закладами області, які проводять з дітьми заняття по ліпленню, різьбленню, гончарству. Також діти мають змогу побувати у наймальовничіших куточках області та країни, ознайомитися з видатними історико-культурними пам’ятками під час екскурсій.

Керівництво дитячого табору намагається постійно урізноманітнювати відпочинок, щоб у дітей виникало бажання приїхати у «Зміну» і наступного разу.

Як відзначив Володимир Хоменко, діти задоволені якістю та кількістю харчування, організованим та змістовним дозвіллям.

Характеризуючи загальний стан оздоровлення та відпочинку дітей в області голова облдержадміністрації зауважив, що цей процес йде згідно з наміченим планом, краще та організованіше, ніж торік. За його словами, особливий акцент робиться саме на оздоровленні дітей, особливо соціально незахищених категорій.

«Я впевнений, що поставлені завдання по оздоровленню якомога більшої кількості дітей Чернігівщини будуть нами виконані», - наголосив Володимир Хоменко.

Довідка.

Із запланованих 25 позаміських закладів оздоровлення та відпочинку станом на 01.07.2012 діють 22.

Відкриття закладів ім. Щорса (Сосницький район), «Юний хімік» (Чернігівський район), «Колос» (Менський район) заплановано на липень.

У червні працювали 517 таборів з денним перебуванням, 14 таборів праці і відпочинку та 2 наметових містечка.

Станом на 01.07.2012 надано оздоровчі та відпочинкові послуги 38 289 дітям, що становить 41,8% від їх загальної кількості, що більше на 10%, ніж у відповідному періоді минулого року.

Оздоровленням та відпочинком охоплено:

- 71% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

- 54% дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей;

- 35% дітей-інвалідів;

- 27% дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;

- 40% дітей, які перебувають на диспансерному обліку.

Прес-служба облдержадміністрації