back

Останній дзвоник: навчальні заклади області обирають свій формат святкування

25-05-2018 | 08:14

Сьогодні, 25 травня, у школах Чернігівщини, як і всієї України, традиційно пролунає останній дзвоник, що сповістить про закінчення навчального року.

Як відзначати цей день – вирішує кожен освітянський заклад, при чому враховуючи думки як педагогічного колективу, так і батьків та учнів. Святкова лінійка вже не буде обов’язковою.

Якими за формою будуть урочистості, обиратиме кожна школа. Головне – безпека дітей та їх здоров’я. Тож важливим є посилення охорони закладів освіти. У цьому ми розраховуємо, у тому числі, на підтримку з боку батьків, громадськості та волонтерів, – зауважив начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації Микола Конопацький.

До речі, за попередніми даними, атестати про повну загальну середню освіту цьогоріч в області отримають 5533 випускники 11 класів. Із них 344 учні є претендентами на нагородження «золотими» медалями, 96 – «срібними». Це 8% від загального контингенту випускників.

Свідоцтво про базову загальну середню освіту отримають 8589 дев’ятикласників, з яких 487 (5,7%) – претенденти на отримання свідоцтв з відзнакою.

Прогнозується, що у 2018-2019 навчальному році вперше сядуть за парти 10335 учнів.

 

За матеріалами Управління освіти
і науки Чернігівської облдержадміністрації