back

Чернігівські підприємства виготовили деталі для модернізованої ракети-носія «Антарес»

25-05-2018 16:43

21 травня цього року з Центру космічних польотів на острові Уоллопс (штат Вірджинія, США) проведено успішний пуск модернізованої ракети-носія «Антарес».

Ця ракета-носій, розробником якої є американська корпорація Orbital АТК, вивела на орбіту вантажний корабель Cygnus, щоб доставити на Міжнародну космічну станцію 3,3 тонни корисного вантажу на замовлення NASA – провізію та речі для екіпажу, матеріали для наукових досліджень, наукові супутники, устаткування для станції та виходу у відкритий космос, комп'ютери і комплектуючі.

Основну конструкцію першого ступеня PH «Антарес» розробило конструкторське бюро «Південне», виготовив Південний машинобудівний завод у кооперації з українськими підприємствами, серед яких – чернігівські «ЧеЗаРа» та «РАПІД».

Підготовка «Антаресу» до пуску, її випробування й пуск виконані за участі українських фахівців, які в повному обсязі забезпечили виконання вcix операцій у своєму ceктopi відповідальності.

Це був дев’ятий пуск, який компанія Orbital АТК здійснила за контрактом з NASA. На листопад цього року заплановано ще один вихід в космос ракети-носія «Антарес».

За словами генерального директора ПАТ «ЧеЗаРа» Анатолія Свириденка, підприємство виготовило високотехнологічне обладнання для першого ступеня ракети-носія. Зокрема, це радіотелеметрична система «Сіріус-М» – власна розробка ПАТ «ЧеЗаРа», датчики температури, руху, тиску. Підприємство продовжує співпрацю з КБ «Південне» та Південним машинобудівним заводом, працюючи над виготовленням апаратури для наступних стартів.

 

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода