back

На Чернігівщині свого лікаря обрали майже 109 тисяч громадян

24-05-2018 | 10:17

Про це повідомляють в Управлінні охорони здоров’я ОДА. Крім того, зареєстровано 507 лікарів та 34 медичні заклади, які надають первинну медичну допомогу.

— Жителі Чернігівщини мають право обрати сімейного лікаря, який працює у будь-якому медичному закладі області. Єдина причина, за якої людині можуть відмовити у підписанні декларації із конкретним лікарем, — фахівець уже підписав необхідну кількість декларацій із пацієнтами. Втім, гарантована медична допомога на первинній ланці буде доступна всім без винятку пацієнтам, зокрема і тим, хто декларацію не підписав. Рекомендую громадянам не зволікати із термінами підписання декларацій, бо попередня робота у цьому напрямку вже завершена і лікарі мають все необхідне для співпраці з пацієнтами та обізнані із законодавчими регуляторними актами, — зазначає начальник Управління охорони здоров’я ОДА Петро Гармаш.

Нагадаємо: на первинній ланці нині починає діяти прообраз страхової медицини майбутнього, і кожен із пацієнтів має змогу отримати необхідну допомогу на первинній ланці. Держава виділяє 370 гривень на кожного пацієнта віком від 19 до 39 років та з урахуванням коефіцієнтів для дітей та людей старшого віку.

Для сімейного лікаря передбачено підписання декларацій із 1800 пацієнтами, терапевта — 2000, педіатра — 900 пацієнтів. Процедура проста: потрібно взяти паспорт, ідентифікаційний код та мобільний телефон, прийти до фахівця та підписати з ним декларацію. Для обрання лікаря (педіатра) дитині необхідно взяти ще свідоцтво про її народження. 

Читати також: Кампанія з обрання лікаря триває. Про що варто пам’ятати

 

За інформацією прес-служби Управління охорони здоров’я
Чернігівської облдержадміністрації