back

Кращі з кращих: у Чернігові вітали юних інтелектуалів

18-05-2018 | 16:55

На Чернігівщині зустріч переможців всеукраїнських та міжнародних інтелектуальних змагань з керівництвом області стала вже доброю традицією. От і сьогодні, 18 травня, в обласному центрі більше півсотні кращих учнів та студентів вітали із досягненнями.

Загалом інтелектуали цього навчального року вибороли для області 77 дипломів всеукраїнського та міжнародного рівнів: 2 дипломи в ХVІІ Всеукраїнському конкурсі учнівської творчості, 14 — у VІІІ Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, 25 — у Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, а також 36 — у всеукраїнських учнівських олімпіадах з навчальних предметів.

Спостерігається наступна тенденція: кількість дипломів переможців у всеукраїнських учнівських олімпіадах та конкурсах МАН зросла (минулоріч відповідно 29 і 19 дипломів).

— Надзвичайно приємно знаходитися серед такої кількості творчої юної еліти з різних куточків Чернігівщини. Деякі з вас за один навчальний рік здобули по два і навіть по три дипломи переможців фінальних етапів змагань. Є й рекордсмен — сім дипломів.

Бажаю вам не втрачати віри в себе та у свої здібності. Пам’ятайте: без впевненості у власних силах ви не зможете бути успішними і сповна реалізували творчі й професійні можливості, — звернулася до учасників зібрання заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова. Вона також вручила школярам і студентам грошові винагороди та книгу «Україна. Все, що робить нас українцями».

 

 

Під час заходу школярі та студенти розповіли про свої досягнення, поділилися планами на майбутнє, а також висловили вдячність педагогам і батькам.

За багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у справу розвитку творчих здібностей школярів, підготовку переможців всеукраїнських і міжнародних інтелектуальних змагань Почесною грамотою обласної державної адміністрації нагороджено:

Гуринович Наталію Валентинівну — учителя французької мови спеціалізованої загальноосвітньої середньої школи № 1 з поглибленим вивченням іноземних мов Чернігівської міської ради Чернігівської області;

Федоренка Михайла Павловича — директора Городнянської районної гімназії Городнянської районної ради Чернігівської області.

Подяку голови ОДА оголошено:

Каїці Валентині Дмитрівні — учителю української мови та літератури Удайцівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Прилуцької районної ради Чернігівської області.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації