back

Про соціальний захист населення – на колегії профільного Міністерства

17-05-2018 | 16:42

У Харкові під керівництвом Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана сьогодні, 17 травня, відбулося засідання колегії Міністерства соціальної політики України. На порядку денному — розгляд актуальних питань соціального забезпечення в Україні.

Міністр соціальної політики Андрій Рева поінформував учасників заходу про поточний стан справ у системі соціального захисту населення. Він зазначив, що головна увага системи соціального захисту має зосереджуватися на сприянні продуктивній зайнятості та реформі ринку праці, створенні справедливої системи пенсійного страхування, забезпеченні ефективної державної соціальної підтримки населення. Окремим блоком розглянули забезпечення захисту прав дітей, у тому числі протидію домашньому насильству, розвиток альтернативних форм сімейного виховання, забезпечення житлом осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Говорили і про розвиток соціальних та реабілітаційних послуг у територіальних громадах. Учасники заходу акцентували: разом із децентралізацією та зміцненням місцевих бюджетів саме на місцевий рівень перейшла велика кількість зобов’язань щодо фінансування соціальних гарантій для різних верств населення, а також забезпечення необхідного спектру соціальних послуг різним категоріям громадян.

Чернігівщину на колегії представляли заступник голови ОДА Наталія Романова та керівники профільних структурних підрозділів.

 

 

За матеріалами Міністерства соціальної політики України