back

Рада керівників вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації Чернігівської області обговорила актуальні питання освітньої галузі

05-07-2012 | 09:00

4 липня заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко взяв участь у розширеному засіданні Ради керівників вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації Чернігівської області. Засідання відбулося на базі Чернігівської Малої академії наук учнівської молоді, яка почала функціонувати в січні поточного року. Користуючись нагодою, директор навчального закладу Наталія Лещенко презентувала гостям його можливості, ознайомила з організаційною структурою, окреслила основні завдання та напрацювання.

За словами Наталії Лещенко, ОКПНЗ „Чернігівська Мала академія наук учнівської молоді” є профільним позашкільним навчальним закладом, створеним з метою пошуку, відбору, розвитку та підтримки творчих, здібних, обдарованих школярів, залучення їх до науково-дослідницької діяльності в різних галузях науки. Також він надає загальноосвітнім та позашкільним навчальним закладам методичну допомогу з питань впровадження нових форм, методів навчання і виховання здібних дітей. Але, як відмітила Наталія Лещенко, не всі вчителі готові займатися з учнями науковою роботою, тож принагідно вона закликала до співпраці присутніх керівників вищих навчальних закладів. На її переконання, в такій взаємодії зацікавлені обидві сторони, адже викладачі, працюючи з талановитими школярами, будуть готувати собі майбутніх студентів.

Учасники засідання обговорили питання проведення спільної робочої наради Рад керівників вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації та директорів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Чернігівської області щодо стратегії розвитку вищої освіти в Чернігівській області. Були внесені пропозиції та окреслене коло проблемних питань, які слушно порушити під час наради. Зокрема, акцентувалася увага на ролі опорних шкіл в системі освіти області та налагодженні їх співпраці з вищими навчальними закладами.

Одностайно була підтримана ідея про проведення зустрічі представників ВНЗ Чернігівщини та роботодавців у рамках засідання Регіонального комітету з економічних реформ, що дасть змогу залучити до діалогу якнайбільше учасників.

Крім того, члени ради обговорили розподіл квот академічних стипендій Президента України студентам вищих навчальних закладів та аспірантам, кандидатури на обласну премію Г. Вороного, ознайомилися з національним освітнім глосарієм з вищої освіти.

Підбиваючи підсумки засідання, заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Тканко, зокрема, наголосив на важливості підвищення загального освітнього та культурного рівня студентів, разом з тим, приділяючи увагу охороні їх здоров’я.

Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації