back

Микола Конопацький: «Джура» перестала бути просто грою, а трансформувалася у потужний патріотичний дитячо-юнацький рух

14-05-2018 12:21

Майже 400 школярів з усієї області днями зібралися у Количівці Чернігівського району, аби впродовж п’яти днів позмагатися у фізичній та інтелектуальній вправності. Всі вони — учасники ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), що стала вже традиційною для українських старшокласників.

Всього 36 роїв, у кожному з яких не менше трьох дівчат. Команди супроводжують більше ста дорослих.

Привітали школярів-патріотів на відкритті заходу начальник Управління освіти і науки ОДА, заступник голови обласного штабу гри «Сокіл» («Джура») Микола Конопацький, голова громадської організації «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський та секретар Чернігівської єпархії Української Православної Церкви Київського патріархату отець Роман (Кіник). Він же і провів освячення юних соколят.

У наметовому містечку для учасників гри передбачені численні конкурси, зокрема «Стрільба», «Таборування», подолання туристсько-спортивної смуги перешкод, надання першої долікарської допомоги «Рятівник», силові змагання з перетягування линви та штовхання гирі. Зможуть перевірити свої знання і знавці української історії.

Крім того, джури долучаться до різноманітних заходів із національно-патріотичного виховання за участю бійців АТО та громадських організацій, у тому числі майстер-класів зі збирання/розбирання автомату, виготовлення оберегів для воїнів.

До речі, цьогоріч вперше провели комплексні ройові інтелектуально-екстремальні змагання з військово-спортивними та туристсько-краєзнавчими елементами «Пластун». Команди за допомогою карти шукали на місцевості контрольні пункти, на кожному з яких виконували спеціальне завдання.

Насиченою була і виховна програма для учасників гри. Також пройшов творчо-мистецький конкурс «Ватра», під час якого молодь представляла свій рій, досягнення у суспільно-корисній роботі та громадській діяльності, використовуючи художнє слово, українські народні пісні, танці з елементами бойових мистецтв.

Урочисте закриття відбудеться 16 травня. Його заключним акордом стане патріотичний флешмоб «Ми — козаки, ми — гордість України».

До речі, команда-переможець представлятиме Чернігівщину на всеукраїнському етапі у Переяславі-Хмельницькому Київської області. Змагання відбудуться з 2 по 15 липня.

 

 

За інформацією Управління освіти і науки
Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода