back

Україна повинна отримати нову олімпійську базу до Олімпіади 2016 року в Ріо-де-Жанейро, - Микола Азаров

03-07-2012 | 17:40

Нова олімпійська база має бути створена в Україні до наступної Олімпіади, яка відбудеться в Ріо-де-Жанейро в 2016 році.Про це сьогодні заявив Прем’єр-міністр України Микола Азаров, виступаючи на засіданні Оргкомітету з підготовки українських спортсменів до Олімпійських, Юнацьких Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських ігор, що відбулося в Олімпійському навчально-спортивному центрі «Конча-Заспа».

Участь в засіданні Оргкомітету взяв голова Чернігівської обласної державної адміністрації, голова обласного осередку НОК України Володимир Хоменко.

"Зараз, коли звільнилися значні фінансові ресурси, які країна витрачала на підготовку до Євро-2012, можна ставити перед собою серйозні масштабні завдання з підготовки хорошої олімпійської бази", - сказав Микола Азаров. 

Глава Уряду, зокрема, доручив Міністерству фінансів і Мінекономіки планувати разом із Державною службою молоді та спорту такі витрати в Держбюджеті на 2013 рік, а також доручив розробку 4-річної програми розвитку олімпійського спорту.

"Давайте планувати 4-річну програму вже до Ріо-де-Жанейро, щоб у нас з'явилася гарна, гідна рівню наших спортивних досягнень, олімпійська база", - сказав Прем'єр-міністр України. 

«Така олімпійська база не повинна створюватися тільки в Києві, - додав Прем’єр. – Складові бази повинні бути скрізь, де в нас є спортсмени, що подають надію. І, до речі, головною базою для олімпійської команди має бути сильний масовий спорт. І тому треба приділяти увагу розвитку футбольних, хокейних, спортивних майданчиків абсолютно в кожному населеному пункті», - сказав Микола Азаров.

На його переконання, залучення дітей до спорту посилить в суспільстві вибір здорового способу життя. У цьому зв'язку він закликав ЗМІ культивувати тягу до спорту у підростаючого покоління, пропагувати тих спортсменів, які досягли визначних результатів, щоб молодь бачила перед собою зразок та тягнулась до нього.

Довідково. ХХХ літні Олімпійські ігри розпочнуться у Лондоні 27 липня 2012 року.Станом на 01.07.2012 право на участь в Олімпійських іграх 2012 року вибороли 225 спортсменів збірних команд України з 28 видів спорту. Остаточна кількість спортсменів з тенісу буде визначена на Виконкомі Національного олімпійського комітету України 04.07.2012.

За повідомленням
Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ
та прес-служби Чернігівської облдержадміністрації