back

Спогади про війну та шана захисникам: у Чернігові відзначили День перемоги над нацизмом

09-05-2018 | 12:05

Заходи з нагоди 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбулися сьогодні, 9 травня, в обласному центрі на священному для усіх чернігівців місці – Меморіалі Слави на Болдиній горі.

Учасники урочистостей пройшли ходою до Меморіалу, хвилиною мовчання вшанували пам’ять воїнів, що полягли в боях у Другій світовій війні, та поклали квіти до Вічного Вогню на могилі Невідомого Солдата. На честь воїнів-визволителів пролунали залпи військового салюту.

Меморіальний захід зібрав сотні містян та гостей міста. Прийшли віддати шану захисникам рідної землі, загиблим і нині живим, згадати про їхні подвиги голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. Також серед учасників зібрання – ветерани, представники органів влади, установ та організацій міста, громадських організацій, військові.

А напередодні Дня Перемоги, 8 травня о 19:00, небайдужі чернігівці зібралися в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм, щоб одночасно з усією Україною відсвяткувати «Першу хвилину миру». Така меморіально-мистецька акція відбулася в рамках концертно-патріотичної програми «Листи пам’яті».

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації