back

Учасників війни відвідали керівники області й привітали їх із прийдешніми знаменними датами

07-05-2018 | 16:00

Сьогодні, 7 травня, напередодні відзначення Дня пам'яті й примирення та 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук разом із головою обласної державної адміністрації Валерієм Кулічем відвідали обласний госпіталь для ветеранів війни, де зустрілися з учасниками бойових дій, які проходять лікування у цьому медичному закладі.

Звертаючись до присутніх, гості відзначили неоцінимий внесок ветеранів Другої світової війни у перемогу над нацистськими загарбниками. Як було зазначено, подвиг ветеранів, які вберегли від ворога не тільки нашу країну, на долю якої випали вирішальні та найзапекліші баталії того жорстокого збройного конфлікту, але і всю планету.

Також було акцентовано увагу на тому, що протягом 16 років роботи госпіталю тут поправили своє здоров'я більше 33 тисяч ветеранів, які своєю сумлінною працею створювали багатство країни та героїчно в роки Другої світової війни захищали честь і незалежність Батьківщини, подвиги яких нині повторюють їхні діти й онуки на сході України... До речі, в Центрі медичної реабілітації для учасників АТО, що був створений при госпіталі, з початку бойових дій з оборони територіальної цілісності нашої країни вже проліковано майже сімсот захисників.

У ході розмови з ветеранами й медичним колективом госпіталю було також зазначено, що спільним розпорядженням голови облдержадміністрації і голови обласної ради від 5 травня 2018 року були виділені кошти на придбання побутової техніки для харчоблоку медичного закладу.

Проте й сьогодні не обійшлося без сюрпризів – керівництву Чернігівського обласного госпіталю ветеранів війни на чолі з головним лікарем Володимиром Товчигою було вручено сертифікат на постільну білизну, а пацієнтам медичного закладу – подарунки, в числі яких і святковий концерт у виконанні чернігівських митців.



Прес-служба облдержадміністрації