back

Валерій Куліч: Ми докладемо всіх зусиль, щоб виправдати сподівання ветеранів

07-05-2018 | 15:42

Кілька поколінь захисників Батьківщини зустрілися сьогодні в облдержадміністрації з нагоди Дня пам’яті та примирення та 73-ої річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Голова облдержадміністрації Валерій Куліч у своєму вітальному слові зазначив, що День Перемоги — свято, передовсім, учасників Другої світової, чия бойова звитяга стала взірцем для усіх молодших поколінь військовослужбовців.

— Ваш життєвий шлях був складним і тернистим, але ви ідете по ньому гідно. А тому є достойним прикладом для нащадків, — підкреслив Валерій Куліч, звертаючись до найстарших ветеранів.

День Перемоги — свято, яке об’єднує різні покоління людей. Сьогодні його відзначають не лише уславлені переможці, а й їх діти, онуки та правнуки. Адже надзвичайно важливо для розвитку держави не просто пам’ятати трагічні й героїчні сторінки її історії, а й робити з них правильні висновки, вчитися мужності, відданості обов’язку, любові до своєї країни та вмінню відстоювати її інтереси.

Світова спільнота нинішні події на сході України визнала агресією РФ. На захист рідної землі від цієї агресії постали тисячі українських патріотів. Дехто з них віддав за волю й незалежність України своє життя. Під час зустрічі рідним загиблих на Донбасі героїв — Валерія Єгорова з Прилук та Віктора Маслова з Даньківки Прилуцького району голова облдержадміністрації передав державні нагороди — ордени «За мужність» ІІІ ступеня.

Валерій Куліч також вручив орден «За заслуги» ІІІ ступеня члену правління Чернігівського обласного відділення Української спілки ветеранів Афганістану Володимиру Будьку.

— Виконуючи свій громадянський та військовий обов’язок, ми хотіли бути достойними вашої слави і сподівалися, що війна в Афганістані — остання для наших хлопців, — звернувся до ветеранів Другої світової голова Чернігівської міської спілки ветеранів Афганістану Анатолій Кирилюк.

Проте ті сподівання не справдилися: у числі перших патріотів, які відправилися на схід боронити Україну, були воїни-інтернаціоналісти. Чернігівська міська спілка ветеранів Афганістану виступила з ініціативою на одному з будинків вулиці Олега Міхнюка — воїна-афганця, полеглого під час АТО, встановити меморіальну дошку на його честь.

Спасибі вам, що перемогли, спасибі, що підняли країну з руїн, що виховали достойних синів та онуків, готових стати на захист України, — подякував учасникам Другої світової війни голова ради ветеранів АТО, членів їх сімей та членів сімей загиблих воїнів АТО при Чернігівській міській раді Андрій Требух. Він наголосив, що сьогоднішні захисники України, як і їх діди та прадіди, прагнуть миру й волі для своєї країни, тому мужньо і самовіддано боронять її від агресора.

Пам’ять усіх загиблих від військових дій було вшановано на зустрічі хвилиною мовчання.

Завершуючи спілкування з ветеранами, вислухавши їх спогади, поради і пропозиції, голова облдержадміністрації подякував їм за героїчний життєвий шлях, увагу і небайдужість до проблем області, за вміння помічати позитивні зміни і запевнив, що обласна влада зробить все, від неї залежне, щоб таких змін було на Чернігівщині якнайбільше.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації