back

Цьогоріч на Чернігівщині вже видано понад 150 «теплих кредитів»

05-05-2018 | 11:01

Про це йшлося на нараді, яку вчора, 4 травня, провів заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Чернігівської облдержадміністрації Андрій Ярош за участі фахівців державних банківських установ (АБ «Укргазбанк», АТ «Ощадбанк»).

Представники банків повідомили, що у квітні цього року з фізичними особами укладені понад 150 кредитних договорів на реалізацію енергоефективних заходів у рамках державної програми «теплі кредити». Ще 6 заяв ОСББ на отримання кредитів перебувають на розгляді.

Крім того, під час наради обговорені питання виконання Програми стимулювання до запровадження енергоефективних заходів населення, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів Чернігівської області на 2018-2020 роки.

Нагадаємо, що за цією Програмою компенсується 10 % відсоткової ставки «теплих кредитів».

Оскільки в березні постановою Уряду внесені зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження, зараз готуються відповідні зміни до обласної Програми. Після їх затвердження компенсація відсоткової ставки «теплих кредитів» буде продовжена.

 

За інформацією Департаменту житлово-комунального господарства
та паливно-енергетичного комплексу Чернігівської облдержадміністрації