back

Олександр Ярема: Завдання Міністерства створити умови для реалізації молодіжних ініціатив

05-05-2018 | 09:57

Днями в Чернігові за підтримки Мiнiстерства молоді та спорту України та Департаменту сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації. проходив Міжнародний тренінг у рамках кампанії Ради Європи «No Hate Speech Movement».

Національна кампанія «Проти ненависті» — це молодіжний рух за права людини в Інтернеті, за повагу один до одного, за різноманітність думок, поглядів, суджень, цілей. Кампанія створена з метою протидії проявам расизму і дискримінації в Інтернет-мережі шляхом надання молоді знань і навичок, необхідних для виявлення та протидії порушенням прав людини.

Приєднатися до загальноєвропейської кампанії може будь-хто. Реєстрація за посиланням.

Протягом кількох днів активісти з регіонів України та тренери, зокрема, з Чеської Республіки та Польщі вивчали та практикували методики, що застосовуються для подолання мови ворожнечі, профілактики булінгу та Інтернет-насилля. Долучився до роботи й Чернігівський обласний молодіжний центр, зокрема його очільниця Ірина Сімонова.

Не обійшлося і без практичних занять: учасники руху з інформаційно-роз’яснювальною роботою пішли «у люди».

Детальніше з роботою групи можна ознайомитися на сторінці кампанії в Facebook.

У підсумковий день, 4 травня, активісти поспілкувалися із заступником Міністра молоді та спорту України Олександром Яремою та директором Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА Ніною Лемеш.

— Ця компанія — одна з найуспішніших в Європі. Подібні заходи є точкою дотику між громадськістю (молоддю) та владою. Саме на таких зустрічах напрацьовуються дієві інструменти роботи. Важливий аспект — міжнародна співпраця. Адже толерантність та бажання побороти насилля, у будь-яких його проявах, не має кордонів.
Завдання ж Міністерства — підтримувати та давати підґрунтя для реалізації задуманих ініціатив, —
зазначив урядовець.

Окрім зазначеної кампанії, зібрання обговорило й інші питання, що турбують сучасну українську молодь. Мова йшла і про профілактику шкідливих звичок, і про профорієнтацію та працевлаштування, а також роль та доступ молоді до процесу державотворення.

— Міністерство має тісну співпрацю з іншими відомствами. Звичайно, у силу різних обставин стосунки складаються по-різному: десь це продуктивніше, десь лише відшліфовується механізм. Однак, якісні доробки є.  

Для профорієнтації плануємо запустити освітню програму з 5 класу, яка детальніше розповідатиме про кар’єрні можливості. Активно працює у цьому напрямі та має для цього ресурси Служба зайнятості.

Щодо участі молоді у формуванні державної політики, то саме сьогодні Міністерство презентувало проект «Державотворець», що дає можливість стажування молодих людей віком від 18 до 25 років в органах державної влади різного рівня, — повідомив Олександр Ярема.

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації