back

Це буде справжнє футбольне диво, яке ми зможемо побачити в Україні – Президент

03-05-2018 | 17:25

Президент Петро Порошенко зустрівся з виконавчим директором UEFA Events SA Мартіном Калленом. У зустрічі також взяли участь президент Федерації футболу України Андрій Павелко та Глава Адміністрації Президента України Ігор Райнін, який очолює Оргкомітет із підготовки та проведення в Україні фінальних матчів Ліги чемпіонів 2018 року з футболу.

Глава держави привітав високого гостя, який перебуває в Києві з дуже важливою місією. «Ми в Україні дійсно дуже раді вітати вас, визнаного професіонала в організації найпрестижніших футбольних турнірів. Ми пам’ятаємо ваш внесок в організацію Чемпіонату Європи у 2012 році в Польщі і в Україні. І зараз, я думаю, що ви побачили, наскільки важливим було для України рішення УЄФА про проведення в Україні, в Києві, 26 травня фіналу Ліги чемпіонів», – сказав Петро Порошенко.

«Ми нагадуємо всьому світові, що є Україна, вона вміє працювати, вміє відпочивати. Вона вміє організовувати свята і вміє приймати своїх друзів, гостей і туристів. Я дуже дякую вам за величезну допомогу, – наголосив Президент. – Я думаю, що це буде справжнє футбольне диво, яке ми зможемо подивитися в Києві».

Глава держави підкреслив, що Україна надзвичайно серйозно поставилася до підготовки проведення фінальних матчів. Зокрема, було ухвалено низку законодавчих актів щодо необхідного податкового, митного режиму, щоб створити максимально комфортні умови для організації фіналу. «Були задіяні всі необхідні можливості і щодо президентської адміністрації, і щодо Уряду, і щодо міської влади, і федерація активно попрацювала, – констатував Петро Порошенко і повідомив, що за його ініціативою Парламент прийняв необхідні зміни до Бюджету і більше 100 мільйонів гривень були спрямовані на підготовку спортивних об’єктів.

Президент поцікавився думкою Мартіна Каллена про стан готовності спортивної інфраструктури та його оцінкою тих кроків, які Україна вжила і вживає зараз для того, аби фінал пройшов на найвищому рівні. Він також подякував УЄФА за дуже ефективну координацію і кооперацію з українською владою для того, щоб футбольне свято Києва, України і Європи стало можливим завдяки об’єднаним зусиллям.

Виконавчий директор UEFA Events SA, у свою чергу, висловив вдячність Петру Порошенку за увагу та підтримку міжнародного заходу. Він повідомив, що протягом останніх 12 місяців команда УЄФА перебуває в постійному контакті з командою Президента, українським Урядом та Організаційним комітетом з підготовки та проведення в Україні фінальних матчів Ліги чемпіонів 2018 року з футболу.

«Я можу сказати – ви готові, ми готові разом до цього фіналу. Я впевнений – це буде великий фінал. Усі запам’ятають цей фінал», – сказав Мартін Каллен та подякував Президенту за підтримку з боку Української держави, зокрема в частині законодавчих змін в Митному та Податковому кодексі, які дозволяють значно спростити підготовку та проведення фінальних матчів.

Присутній на зустрічі президент Федерації футболу України, перший заступник голови Організаційного комітету з підготовки та проведення фіналів Ліги чемпіонів 2018 року з футболу Андрій Павелко, у свою чергу, відзначив проведення загальноукраїнського туру «Кубків Ліги чемпіонів», яке було ініційовано Президентом. За час подорожі головні трофеї найпрестижніших футбольних змагань Європи та світу відвідали багато міст України, зокрема й міста, в яких проживають переселенці з тимчасово окупованих районів Донбасу. Кубки Ліги чемпіонів, утому числі, побували в Маріуполі, Харкові, Дніпрі, Одесі та Львові. Їх змогли побачити та сфотографуватися з ними тисячі вболівальників, поранені бійці АТО, люди з особливими потребами. «Ця ініціатива отримала широкий суспільний резонанс та залучила до майбутнього футбольного свята десятки тисяч вболівальників по усій країні», – сказав Андрій Павелко, зазначивши, що цей тур допоміг принести «частинку футбольного свята у різні куточки України та об’єднати країну». Він також повідомив, що трансляція фіналу буде здійснюватися на понад 140 країн світу.

На переконання Глави держави те, що кубки з’явилися в президентському кабінеті лише після величезного туру всією Україною, теж є важливим.

 

Матеріали прес-служби Президента України