back

На Чернігівщині розпочали ремонтувати дороги загального користування місцевого значення

27-04-2018 | 15:30

Як повідомлялося раніше, з початку року автомобільні дороги місцевого значення в межах області передані на баланс Управління капітального будівництва Чернігівської облдержадміністрації. Загальна протяжність автомережі становить майже 4,8 тисячі кілометрів.

На будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання доріг місцевого значення Чернігівщині з державного бюджету цьогоріч передбачено понад 426 мільйонів гривень.

Управління капітального будівництва ОДА провело обстеження зазначених автошляхів та сформувало перелік об’єктів будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах, які фінансуватимуться за рахунок вищезазначених коштів. 

Результати обстеження показали, що автомережа області знаходиться у вкрай незадовільному технічному стані. Виконання ремонтних робіт потребує значних фінансових, матеріальних та трудових ресурсів.

Наразі вже розпочаті ремонтні роботи. Зокрема проведений ямковий ремонт гарячим асфальтобетоном – на понад 11 тисячах квадратних метрів, методом просочування – майже на тисячі квадратних метрів автополотна.

Загалом у 2018 році планується відремонтувати біля 56 кілометрів покриття доріг загального користування місцевого значення та близько 144 тисяч квадратних метрів вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах Чернігівщини.

Довідково. В області налічується 764 автомобільні дороги загального користування місцевого значення. З них – 310 обласних протяжністю більше трьох тисяч кілометрів та 454 районних протяжністю біля двох тисяч кілометрів. Зазначена автомережа містить 246 мостових споруд загальною протяжністю понад 5 тисяч погонних метрів.

 

За інформацією Управління капітального
будівництва Чернігівської облдержадміністрації