back

Весняна повінь не відступає

27-04-2018 | 14:45

Днями на Десні біля села Розльоти спостерігався максимальний рівень весняної повені з відміткою 682 сантиметри над нулем посту. Станом на сьогодні рівень води дещо знизився — до 674 сантиметрів. Проте на Десні нижче села Розльоти, а також Дніпрі та Сеймі продовжуються підйоми рівнів води весняної повені.

Така ситуація спричинила незручності у транспортному сполученні області. Нагадаємо, внаслідок підйому рівня води у річці Снов стався перелив ґрунтової дороги між селами Малий та Великий Дирчин Городнянського району. Наразі залишається ускладненим транспортне сполучення з селом Малий Дирчин: довжина перелитої ділянки дороги — 135 метрів, глибина — 70 сантиметрів. Сполучення здійснюється за допомогою автотранспорту підвищеної прохідності, двох човнів та через село Смяч Сновського району.

Крім того, досі через Коропський район здійснюється сполучення між Сосницею та чотирма населеними пунктами — Пекарів, Кнути, Костирів та Синютин. Через підйом рівня води в Десні тут з 10 квітня не працює паромна переправа.

Читати також: Увага! Через водопілля на території області підтоплені деякі відрізки автодоріг

Внаслідок підтоплення окремих елементів понтонного мосту через Десну в Новгороді-Сіверському з 14 квітня транспортне сполучення між районним центром та селами Бирине, Прокопівка та Підгірне Новгород-Сіверського району здійснюється через Шосткинський район Сумської області. Для перевезення населення через річку (за встановленим графіком) залучено моторний човен.

Через підйом рівня води в Дніпрі з середини квітня перелита ґрунтова дорога в селищі Радуль Ріпкинського району (станом на 26 квітня довжина зазначеної ділянки дороги складає 123 метри глибиною 62 сантиметри). Відтак, сполучення з провулком Паромним та вулицями Дніпровською, Новіковою, Набережною та Гоголя здійснюється за допомогою автотранспорту підвищеної прохідності.

За даними Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА, внаслідок підйому рівня води в Десні 24 квітня стався перелив автодороги Т-25-21 Сосниця-Шаповалівка на ділянці довжиною 120 метрів та глибиною 16 сантиметрів. Наразі розмиви елементів дороги паводковими водами відсутні. Проїзд автотранспорту забезпечено.

Станом на 27 квітня на Десні біля Чернігова зафіксовано рівень води з відміткою 559 сантиметрів. Підвищення за добу не відбулося.

Більш детально з інформацією стосовно проходження водопілля на Чернігівщині можна ознайомитися на сайті Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації.

 

За інформацією Департаменту з питань цивільного захисту
та оборонної роботи Чернігівської облдержадміністрації