back

На Прилуччині відпрацювали комплекс дій у разі виникнення надзвичайної ситуації у військовій частині

26-04-2018 | 17:00

У Прилуцькому районі вчора, 25 квітня, відбулися комплексні навчання щодо дій органів управління та сил цивільного захисту Чернігівської області та їх ланок у районі та місті Прилуках у разі виникнення надзвичайної ситуації на території військової частини А–4245.

Зокрема, практично відпрацьовані дії з оповіщення, евакуації, розміщення евакуйованого населення та забезпечення громадської безпеки і порядку у відповідних населених пунктах (Заїзд, Тихе та Петрівське).

Тренувалися, аби вдосконалити злагодженість та оперативність у роботі керівного складу, органів управління та сил цивільного захисту, підвищити готовність структур до виконання заходів з евакуації населення із зони можливого ураження внаслідок надзвичайної події.

Спочатку учасників ознайомили з алгоритмом дій. Практичний етап тренувань включав здійснення заходів при виникненні пожежі на технічній території зберігання боєприпасів військової частини поблизу Прилук. За розрахунками, в зону можливого ураження потрапили 5 населених пунктів, де проживає понад 1,3 тисячі громадян.

Відпрацювали також комплекс дій збірних та приймальних пунктів евакуації з відповідними групами надання допомоги населенню.

Підбивши підсумки, директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА Сергій Болдирев та перший заступник Управління ДСНС в області Дмитро Бескостий зазначили, що в цілому органи управління та сили цивільного захисту ланок Прилуцького району та міста Прилук територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Чернігівщини готові до дій за призначенням у разі виникнення надзвичайної ситуації на території військової частини.

 

 

За інформацією Департаменту з питань цивільного захисту
та оборонної роботи Чернігівської облдержадміністрації,
Управління ДСНС України у Чернігівській області