back

Дитяче оздоровлення – 2018 має бути безпечним, якісним, змістовним

24-04-2018 | 16:30

Заклади дитячого оздоровлення та відпочинку області повинні бути готовими зустріти дітей вже з першого червня. Про це йшлося на сьогоднішньому розширеному засіданні колегії при облдержадміністрації, роботою якого керував голова ОДА Валерій Куліч.

За інформацією директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніни Лемеш, в області цьогоріч прийме дітей 21 позаміський заклад оздоровлення та відпочинку, 458 закладів з денним перебуванням та 2 наметові містечка.

 

Особлива увага при підготовці дитячих установ до сезону відпочинку приділяється питанням безпеки. Їх вирішення одержить цього року значне фінансування.

 

Передбачається, що відпочити й оздоровитися зможуть цього літа більше 55% школярів області. Проте кількість дітей, які за планом зможуть скористатися послугами з оздоровлення та відпочинку коливається від 45,4% у Корюківському районі до 69,8% — у Прилуцькому. Ніна Лемеш наголосила, що влада на місцях має подбати, щоб якнайбільше дітей оздоровилися та змістовно відпочили влітку. Особливо, якщо йдеться про соціально вразливі категорії.

Працювати, акцентувала директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА, потрібно не лише над кількісними, а й над якісними показниками.

Начальник управління освіти і науки ОДА Микола Конопацький зупинився на підготовці до роботи влітку освітянських закладів, зокрема, на підборі кваліфікованих кадрів та організації тематичних змін. Як і минулого року, основними будуть два напрямки цієї роботи: національно-патріотичний та мовний, на якому школярі удосконалюватимуть своє знання англійської, німецької, французької та іспанської мов, спілкуючись з волонтерами, для яких ці мови рідні.

На впровадженні заходів, що допоможуть уникнути спалахів гострих кишкових інфекцій у дитячих закладах, наполягав начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен.

Кожна така установа має план-завдання з поліпшення матеріально-технічної бази, яким передбачене функціонування необхідного технологічного та холодильного обладнання, наявність кухонного та столового посуду, миючих та дезінфікуючих засобів, забезпечення умов для додержання правил особистої гігієни відпочивальників та персоналу, стабільна робота водопровідних та каналізаційних систем. Якщо ці завдання не виконані, приймати дітей до такого закладу заборонено.

Крім того, керівники дитячих закладів мають подбати і про закупівлю якісних продуктів харчування та розроблення збалансованого меню. Лише таким чином, на думку начальника управління Держпродспоживслужби області, можна забезпечити дітям здоровий відпочинок.

Минулого року область мала непогані показники оздоровлення й відпочинку дітей, тож мусимо зберігати цю гарну тенденцію і цього літа, — підсумував обговорення питання голова облдержадміністрації. — Завдання влади — забезпечення й контроль за якісною підготовкою дитячих закладів до оздоровчого сезону.

 

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.