back

Сферу культури області проаналізували на предмет гендерно-орієнтованого бюджетування

24-04-2018 | 15:46

Робоча група з гендерно-орієнтованого бюджетування (ГОБ), до якої входять представники структурних підрозділів ОДА, зібрала необхідну інформацію для подальшого виконання аналізу ситуації у сфері розвитку культури області.

Читати також: Чернігівщина впроваджує гендерне бюджетування 

Звіт, що базувався на статистичних даних та дослідженні чинних програм, заслуховували сьогодні під час тренінгу проекту ГОБ, ініційованого Міністерством фінансів України та за фінансування Уряду Швеції.
Детальніше про проект за посиланням.

Напрацювання стосувалися напрямків «Музеї та виставки» та «Зоопарк». У центрі уваги гендерно-орієнтованого бюджетування реальні потреби та інтереси жінок і чоловіків, які, в свою чергу, мають бути рівною мірою враховані у процесі формування бюджетів. Такий підхід є важливим, оскільки і пріоритети, і стратегічні та практичні потреби жінок та чоловіків можуть різнитися. Більше того, врахування гендерних відмінностей робить бюджет дієвішим, справедливішим і прозорішим.

Протягом двох днів група напрацьовуватиме пропозиції, які будуть надані відповідним органам та установам, як рекомендації до планування діяльності.

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації