back

Італія очима наймолодших: у Чернігові презентували унікальну виставку

23-04-2018 17:03

Надзвичайний і Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні Давіде Ла Чечіліа в рамках сьогоднішнього візиту до Чернігова завітав до обласної універсальної наукової бібліотеки імені В.Г. Короленка на відкриття виставки «Італія очима дітей Чернігівщини».

Автори робіт — діти з інвалідністю, діти-сироти та діти з найбідніших верств населення. Всі вони відпочивали в Італії, а свої емоції, враження та почуття передали через живопис.

Унікальну експозицію оглянули, зокрема, президент благодійної італійської асоціації «Кассаго кличе Чорнобиль» Армандо Кріппа, перший заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Юлія Свириденко, голова Дитячого фонду Чернігівщини Валентина Хуторненко.

 

Ця виставка, як зазначив Армандо Кріппа, вже була презентована в Італії. Президент благодійної італійської асоціації наголосив, що реалізації даного проекту завдячують сотням небайдужих італійських родин. Деякі з них теж приїхали до Чернігова. До речі, організатори планують представити виставку у Брюсселі, доповнивши її іншими матеріалами. Таким чином вони хочуть нагадати світовій спільноті, що в Україні наразі продовжуються військові дії.

 

 

На переконання Надзвичайного і Повноважного Посла, співпраця України та Італії через допомогу дітям — це віддзеркалення дружби народів, таких різних і в той же час схожих між собою. А роботи дітей яскраво демонструють ці відносини.

 

 

Перший заступник голови ОДА Юлія Свириденко: «Саме завдяки діяльності Дитячого фонду Чернігівщини більше 2,5 тисячі дітей упродовж 20 років оздоровилися в Італії. Щирість та відкритість італійських родин відображена у сьогоднішній експозиції. Приємно, що наша область стала першою в Україні, де презентують подібну виставку дитячих малюнків. Сподіваємось, що такі спільні заходи сприятимуть як культурній, так і економічній співпраці наших країн».

 

Серед представлених робіт обрали вісім, які поїдуть до Києва.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода