back

Президент закликав прискорити перехід України на цифрове мовлення

20-04-2018 | 08:03

Президент Петро Порошенко під час наради закликав прискорити перехід України на цифрове мовлення.

«Хотів би (звернутися – ред.), користуючись присутністю голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення, щоб у нас загроза проведення інформаційних диверсій з використанням аналогового сигналу телебачення не була виправданням подальшого продовження аналогового мовлення українських мовників», - наголосив Глава держави. За його словами, навпаки –для протидії Росії необхідно використовувати свої технології, а для переходу до якісного цифрового мовлення українських мовників, в тому числі і вздовж кордону, обов’язково треба приймати відповідні рішення щодо переходу на цифрове мовлення.

«Прохання, щоб ми доопрацювали терміново разом з Урядом і за безпосередньою участю Міністерства інформаційної політики систему переходу на «цифру» (цифрове мовлення – ред.) і не прикривали бездіяльність постійним продовженням дії сигналу. Є достатньо часу, є державна політика, є ефективне використання частот, яке ми побачили, в тому числі через застосування і перехід України до частот четвертого покоління. Ми дуже дорогу ціну платимо, в тому числі і за скорочення військових частот, тому треба, щоб весь частотний ресурс України використовувався максимально ефективно», - зазначив Глава держави.

Президент також доручив СБУ відслідкувати місця найбільшого проникнення на українську територію медійного телевізійного сигналу.

Прес-служба Президента України