back

«Майбутнє будувати молоді»

30-06-2012 | 16:06

30 червня під  таким гаслом на кордоні трьох братніх слов’янських держав України, Білорусі та Росії біля Монументу Дружби у  с. Сеньківка Городнянського району пройшов традиційний Міжнародний молодіжний фестиваль, господарем якого цього року була Республіка Білорусь.

В урочистому заході взяли участь голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник, голова Гомельського облвиконкому Володимир Дворнік, губернатор Брянської області Микола Дєнін, Патріарх Московський і Всія Русі Кирил, народні депутати України Григорій Маньковський та Михайло Чечетов, інші почесні гості.

Вітаючи присутніх, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко наголосив: наша молодь талановита, цілеспрямована, енергійна. Вона по праву займає лідируючі позиції у міждержавному співробітництві в галузі освіти, науки, культури, спорту.

«Сучасна молодь живе і формується у нових історичних умовах – демократизації суспільства, широкого доступу до інформації, прийняття європейських та світових життєвих стандартів. Питання освіти і зайнятості, підтримки молодіжних ініціатив, формування активної життєвої позиції – в центрі уваги органів влади. Головне – створити нашій молоді умови для її самореалізації і розвитку», - підкреслив він.

Також керівник області назвав запорукою нинішнього і майбутнього процвітання братніх слов’янських країн  гуманізм і душевну щедрість, високу духовність і доброзичливість взаємовідносин.

«Від чистого серця бажаю усім – білорусам, росіянам, українцям миру і благополуччя, нових успіхів у реалізації творчих починань і високих помислів в ім’я свого народу.  Хай ініціативність, енергія, ентузіазм допомагають нашій молоді в реалізації найсміливіших планів і перспектив», - відзначив Володимир Хоменко.

Після офіційної частини відбулося спецпогашення марки із зображенням логотипу Монументу дружби керівниками трьох прикордонних областей та перегляд святкового концерту.

Прес-служба облдержадміністрації