back

Шановні жителі Чернігівщини !

27-06-2012 | 18:10

Прийміть щирі вітання з Днем Конституції – одним із визначальних державних свят суверенної України.

16 років тому Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності, демократії і соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права та захист свобод людини –фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення українського соціуму.

Прийняття Конституції, продовжуючи тисячолітню традицію українського державотворення, визначає утвердження демократичного вектору розвитку нашої країни, закріплює за українським народом незаперечне право на суверенітет та самовизначення.

У виступі на першому засіданні Конституційної Асамблеї України Глава держави наголосив: «Наша мета – утвердження Конституції України як реального сучасного загальнонаціонального політико-правового договору, основоположного закону національного права, що буде надійним фундаментом майбутнього Української держави».

Широкомасштабні економічні і соціальні реформи, що відбуваються нині в країні, потребують постійної модернізації законодавчого поля. За визначенням Глави держави, реформування Конституції України має об’єднати і водночас підсилити усі інші започатковані в державі реформи, вивести їх на якісно новий рівень розвитку.

Отже злагоджена робота органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та громадськості має спрямовуватися на те, щоб конституційно закріплені демократичні засади були надійним підґрунтям для створення в області конкурентноспроможної економіки та зростання добробуту населення жителів Чернігівщини.

Бажаємо кожному з вас міцного здоров’я, родинного тепла і благополуччя, мудрості і наполегливості, успіхів та нових досягнень на благо Чернігово-Сіверського краю, незалежної Української держави.



Голова Чернігівської обласної
державної адміністрації

Володимир Хоменко

Голова обласної ради Анатолій Мельник