back

«Дніпровський паром»: нові можливості транскордонного культурно-туристичного співробітництва

13-04-2018 | 14:05

Представники музеїв і зацікавлені фахівці Гомельської та Чернігівської областей зустрілися 12-13 квітня в Чернігові на установчому круглому столі проекту «Від партнерства місцевих музеїв до широкого транскордонного культурного співробітництва» («Дніпровський паром»).

Ініціатори заходу — білоруська громадська організація «Білоруський зелений хрест», Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка, Історико-археологічний музейний комплекс «Древній Любеч».

Учасники круглого столу, серед яких заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Наталія Романова, поділилися досвідом транскордонної співпраці, обговорили туристичний потенціал регіонів, а також створили координаційну музейну групу для подальшої взаємодії.

Також обговорили концепцію і структуру міжмузейного сайту та варіанти транскордонних інтермузейних екскурсійних маршрутів, робота над якими ведеться в рамках проекту. Такі маршрути, на переконання координаторів проекту, активізують культурно-туристичне життя в регіонах і привернуть увагу не тільки українців і білорусів, а й туристів з інших країн. Крім того, спільна робота над створенням цих маршрутів допоможе музеям Чернігівщини та Гомельщини налагодити співпрацю, що і є головною метою «Дніпровського парому».

Проект має на меті перейти від партнерства місцевих музеїв до широкого транскордонного культурного співробітництва, зберегти і використовувати культурно-історичну спадщину сусідніх народів, а також розвивати співпрацю в галузі культури. Він фінансується спільно з Європейським Союзом у рамках Програми територіального співробітництва країн Східного партнерства EaPTC Білорусь – Україна.

 

 

За інформацією відділу інформаційного забезпечення та зв’язків
з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради