back

У Чернігові експонується персональна виставка народного художника України

13-04-2018 | 13:03

Від учора до 24 червня у чернігівському музеї сучасного мистецтва «Пласт-Арт» можна оглянути більше 80 робіт народного художника України Володимира Слєпченка — персональну виставку «Увійди у мій світ». Присвячена вона 70-річному ювілею митця та 50-літтю його творчої діяльності.

На офіційне відкриття експозиції 12 квітня завітали заступники голови облдержадміністрації Наталія Романова та Сергій Сергієнко, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, мистецтвознавці, учасники АТО, громадськість.

Пріоритетним жанром у творчості художника вже півстоліття є портрет. В основі представленої у Чернігові виставки — проект «Обрані часом», що почався з портрету Тараса Шевченка та написаний в творчій манері «артлайн» і переріс у серію портретів славетних українців. Серед інших робіт — зображення Миколи Гоголя та Григорія Сковороди.

За словами митця, його завжди приваблювала історія України, тому створив такі картини: «Відродження», «Скіфія», «Трипілля і трипільці», «Рожаниця», «Відгомін прадавніх часів України» тощо.

— Моя творчість наповнена образами видатних особистостей минулих часів нашої країни і світу, образами героїв, що творять сучасну історію України. У моєму творчому доробку є місце для жінки, коханої і матері. Свій живописний світ я обрамляю своїм баченням завдяки власній манері «артлайн». Це мистецтво лінії, що у філософському значенні передбачає рух та швидкоплинність життя, — прокоментував Володимир Слєпченко.

Довідково. Володимир Слєпченко — член Національної спілки художників України, заслужений діяч мистецтв України, академік Української академії Наук. Живописець, графік. Працює в різноманітних художніх стилях і жанрах: монументальне мистецтво (мозаїка), акварель і графіка, пейзаж, натюрморт, психологічний портрет, сюжетна філософська картина з елементами символізму і сюрреалізму. Написав 19 фресок в кафедральному соборі св. Йосафата в м. Торонто (Канада). Працює в стилі академічного реалізму і сюрреалізму, винайшов свою персональну техніку художньої творчості.

Персональні виставки митця експонувалися в багатьох країнах, його картини прикрашають, у тому числі, музеї Франції, Італії, Німеччини, Польщі, Великобританії, Ізраїлю, Канади, США.

 

 

За інформацією відділу інформаційного забезпечення та зв'язків
з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради