back

Про державну підтримку аграріїв Чернігівщи з перших вуст

03-04-2018 | 15:55

2018 рік стане ключовим для створення нових фермерських господарств, сільськогосподарських підприємств та обслуговуючих кооперативів. Адже держава передбачила значне фінансування для того, щоб простимулювати аграрно-промисловий комплекс. Зокрема, у поточному році для сільськогосподарської галузі України закладено в бюджеті понад 6 мільярдів гривень.

Про те, як отримати державну підтримку та у якому векторі працювати надалі, говорили сьогодні на семінарі в профільному департаменті облдержадміністрації.

У нараді також взяли участь заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета, перший заступник голови ОДА Юлія Свириденко, голова Асоціації фермерів та приватних землевласників області Іван Якуб, директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Ткалич, представники профільних установ та організацій, фермери.

      Для Чернігівщини продукція агропромислового виробництва — головна позиція експорту. Відтак розвиток регіону є віддзеркаленням розвитку галузі.

      Детальніше про результати роботи АПК у 2017 році та завдання на поточний рік у прямій мові Юлії Свириденко.

      Віктор Шеремета зосередив свій виступ на роз’ясненні механізму розподілу державної допомоги.

 — Майбутнє за сімейними молочними фермами та кооперативами. Адже така форма господарства дозволить не лише претендувати на державну підтримку, а й спокійно виконувати всі нові вимоги законодавства щодо якості молочних продуктів, — зазначив заступник Міністра. — Молоко з домашніх господарств може бути класу «екстра» та навіть «органік», але досягнути цього не вдасться, якщо не організувати правильну систему доїння, яка виправдає себе лише в кооперативі.

Детальніше про підтримку фермерства у відео.

Говорили на заході і про розвиток рослинництва, зокрема підтримку вітчизняної селекції та нішові культури.

Значна частина семінару була присвячена особливостям реалізації державних програм через банківські установи та кредитуванню сільськогосподарських виробників.

Читати також: На Чернігівщині впроваджується новий інструмент фінансування агросектору

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації