back

Віктор Тканко провів робочу нараду

22-06-2012 | 13:31

Питання підготовки та проведення свята купальської традиції «Івана Купала на Голубих озерах» та І-го міжнародного фестивалю-конкурсу авторської пісні «На Голубих озерах», який пройде в рамках цього свята, обговорили на нараді 22 червня. Її провів заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко.

Ці заходи організовує обласна державна адміністрація і приурочені вони 80-річчю утворення Чернігівської області і 210-річчю Чернігівської губернії. Співорганізатором свята виступив фонд ім. Софії Русової.

Слід зазначити, що з питань організації та проведення фестивалю вже відбулася перша виїзна нарада, затверджено план заходів, надані відповідні доручення та визначено творчу групу.

Відкриваючи сьогоднішню нараду, Віктор Тканко відзначив, що в області проводиться значна робота з розвитку національної культури, охорони культурної спадщини, духовного, естетичного виховання населення.

Проведення свята купальської традиції спрямовано на збереження народних традицій, підтримку творчої та обдарованої молоді, популяризацію авторської пісні та поезії, відродження історично-туристичного комплексу «Садиба Софії Русової», привернення широких кіл туристів до такого мальовничого куточка Полісся, як Голубі озера.

Віктор Тканко переконаний, що захід стане традиційним та сформує позитивний образ фестивальної Чернігівщини.

Учасники засідання обговорили план проведення свята та розглянули низку організаційних питань, акцентуючи увагу на ще не вирішених.

Як зазначалося, на березі великого Голубого озера, поблизу с.Олешня Ріпкинського району, буде облаштовано наметове містечко, де протягом трьох днів з 6 по 8 липня, власне, і триватиме Купальське свято та фестиваль. Захід збере не тільки конкурсантів, а й відомих бардів України, Республіки Білорусь, Російської Федерації та інших країн. Родзинкою свята стане Купальське дійство з традиційними народними гуляннями, піснями, танцями та феєрверком.

У рамках фестивалю відбудуться велопробіг, виступи фольклорних колективів Чернігівщини та гостей.

Планується також робота спортивно-розважального майданчика «Екстрім-містечко» та виставок «Містечко майстрів» і «Чернігівщина туристична».

Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації