back

На Чернігівщині стартує обласний конкурс рукописів місцевих авторів

31-03-2018 | 15:36

Комісія з питань підтримки місцевого книговидання при обласній державній адміністрації оголошує конкурс рукописів місцевих авторів 2018 року. Прийом матеріалів на конкурс стартує 2 квітня та триватиме до 15 травня.

Таке рішення члени комісії ухвалили вчора, 30 березня, під час планового засідання.

Конкурс рукописів оголошується вже втретє в рамках обласної Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016–2020 роки.

Рукописи, визнані комісією найкращими, будуть включені до видавничого плану на 2018 рік та випущені друком без жодної оплати з боку авторів. Віддруковані книги надійдуть до бібліотек, навчальних закладів області,  інших зацікавлених установ, розповсюджуватимуться під час виставок та презентаційних заходів.

Для участі в конкурсі необхідно подати до Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації (м. Чернігів, вул. Шевченка, 7, к. 2, тел. (0462) 67-86-94) такі документи:

завершений рукопис твору в електронному вигляді;

заяву на винесення рукопису на конкурс;

— мотиваційний лист з обґрунтуванням доцільності випуску рукопису.

— анотацію на рукопис та короткі відомості про автора;

— для творів наукового спрямування — дві фахові рецензії.

Виплата гонорарів чи іншої винагороди авторам не передбачена.

Детальна інформація про правила та умови конкурсу доступна за посиланням.

За результатами минулорічного конкурсу вийшло в світ 11 книг авторів Чернігівщини загальним накладом 2700 примірників. Усі вони вже доступні читачам в друкованому вигляді в бібліотечній мережі, та в електронному — у тематичному розділі веб-сайту облдержадміністрації. Завдяки економії коштів через використання системи електронних закупівель «Prozorro» вдалося реалізувати ще 5 позаконкурсних видавничих проектів загальним накладом 1040 примірників.

Читати також: Підсумки книговидавничої діяльності у 2017 році

Під час засідання члени комісії також схвалили випуск у позаконкурсному порядку збірки віршів поета та дисидента Леоніда Тереховича «…До правди незалежного життя». Її презентація відбудеться 5 квітня в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка.

Департамент інформаційної діяльності 
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації