back

Найближчим часом в області з’явиться ще одинадцять центрів інклюзивної освіти

28-03-2018 | 12:52

Меморандум про співпрацю підписали сьогодні в облдержадміністрації голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч і керівники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Меморандумом передбачається створення для забезпечення психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами одинадцяти інклюзивно-ресурсних центрів: у Бобровицькому, Ічнянському, Ніжинському, Ріпкинському, Чернігівському районах, Варвинській, Городнянській, Корюківській, Сосницькій, Талалаївській ОТГ та у м. Прилуки.

Як нагадав начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації Микола Конопацький, формування обласної мережі таких центрів розпочалося у липні минулого року. На сьогодні в області їх функціонує п’ять: у Чернігові, Бахмачі, Борзні, Мені та Ніжині.

А ще раніше, у квітні 2017 року, було підписано Меморандум про співпрацю з розвитку інклюзивного освітнього середовища між Благодійним фондом Порошенка і Чернігівською облдержадміністрацією, що стало поштовхом для створення 8 шкільних медіатек.

«Пілотний проект створення медіатек, реалізований завдяки дружині Президента України, довів нам на практиці, що створення сучасного освітнього простору допомагає дітям з особливими потребами не лише здобути освіту належного рівня, а й інтегруватися в суспільство, знайти гідне місце у житті», — зазначив Валерій Куліч.

У ході підписання документа було обговорено також і практичні аспекти створення інклюзивно-ресурсних центрів: фінансування, організаційного і кадрового забезпечення. При цьому голова облдержадміністрації наголосив, що держава фінансує потреби інклюзивної освіти додатково до загальних. Він підкреслив, що формування належного освітнього інклюзивного середовища — справа не одного місяця, а кропітка робота на довгострокову перспективу.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації