back

Про активізацію співраці малого і середнього бізнесу в прикордонних регіонах України та Білорусі

28-03-2018 | 12:20

Днями відбулося перше міжсекторальне засідання з дрібного виробництва в рамках проекту «Активізація малого і середнього бізнесу в прикордонних регіонах України-Білорусі». Ініціатива реалізується Чернігівською регіональною торгово-промисловою палатою, виконавчим комітетом Прилуцької міської ради у партнерстві з виконавчими комітетами Славутицької міської ради, Вараської міської ради, Славутицьким міським фондом підтримки підприємництва та Гомельським інститутом споживчої кооперації.

Даний проект отримав фінансування в рамках Програми територіального співробітництва країн Східного партнерства Білорусь-Україна «EaPTC».

Чернігівська обласна державна адміністрація виступає його бенефіціаром.

Під час заходу в.о директора Департаменту економічного розвитку Чернігівської облдержадміністрації Олександра Хомик розповіла про розвиток зовнішньоекономічних відносин Чернігівської області з Республікою Білорусь.

Крім того, під час засідання презентовано економічний потенціал Гомельської області. Обговорили і бар’єри для виробничих підприємств в торгівлі Білорусь-Україна.

Довідково: Республіка Білорусь є одним з провідних торговельно-економічних партнерів Чернігівської області, стабільно входячи до першої трійки країн за обсягами зовнішньої торгівлі товарами області.

Так, за підсумками 2017 року зовнішній товарообіг з білоруськими партнерами формував десяту частину обласного показника і збільшився в порівнянні з 2016 роком на 11,5% (до 114,2 млн.дол.США).

Експорт при цьому збільшився на 21,1% і склав 33,2 мільйона доларів Чернігівщина продає переважно вату, тютюнові вироби, жири та олії, овочі, папір і картон, продукцію машинобудування. На 8% зріс й імпорт.

За повідомленням Департаменту економічного розвитку
Чернігівської облдержадміністрації