back

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко привітав працівників Чернігівської митниці з Днем митної служби України 

21-06-2012 | 17:02

День митної служби України святкується щороку 25 червня в день прийняття Верховною Радою України в 1991 році Закону про митну справу в Україні.

Напередодні свята працівників Чернігівської митниці привітали голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, керівники правоохоронних органів області.

«Більш ніж 20 років Державна митна служба України стоїть на захисті економічних інтересів держави. Сьогодні – це збалансована, розгалужена структура, укомплектована досвідченими професійними кадрами. Служба надійно забезпечує захист внутрішнього товарного ринку України та протидіє контрабандному ввезенню товарів на її територію, відіграє вагому роль  у наповненні Державного бюджету країни» - вітаючи працівників митниці зазначив Володимир Хоменко.

Як зазначив голова облдержадміністрації, у програмі Президента України Віктора Януковича ,,Обличчям до людей” визначені шляхи реформування державної митної служби України.

Головною метою даної концепції є оптимальна організація митної служби, спрямованої на підвищення ефективності, надійності та стабільності її діяльності.

В межах зони діяльності Чернігівської митниці знаходиться спільний кордон з Російською Федерацією та Республікою Білорусь. До її складу входять найбільш важливі пункти пропуску через державний кордон на території області. Один з них – це ,,Нові Яриловичі”, які зазвичай називають ,,північними воротами України”.

Очільник області акцентував увагу на тому, що відкриття в цьому році оновленого міжнародного автомобільного пункту пропуску ,,Нові Яриловичі” створило додаткові можливості для реалізації на регіональному рівні таких важливих завдань, як створення сприятливих умов для збільшення товарообігу та пасажиропотоку; скорочення часу митного оформлення товарів та митних оглядів; підвищення ефективності діяльності чернігівських митників.

Володимир Хоменко відзначив, що зростання активності зовнішньоекономічної діяльності в регіоні протягом поточного року відбувається значною мірою і завдяки відповідальності та сумлінному виконанню своїх обов’язків чернігівськими митниками та вручив відзнаки облдержадміністрації.

Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації