back

Чернігів – восьмий за прозорістю діяльності міської влади

23-03-2018 | 18:15

У рейтингу прозорості, здійсненому Міжнародним центром політичних досліджень за результатами 2017 року, Чернігів підвищив свій показник на 9,8% і зайняв 8 місце серед 50 найбільших за кількістю населення міст України.

Загальний показник Чернігова – 65,8% від максимально можливого результату.

Поняття «прозорість міста» в рейтингу є сумою оцінок за рядом пропорційно врахованих критеріїв: інформаційна політика; розпорядження майном територіальної громади; землекористування та будівельна політика; державні закупівлі; складання бюджету; адміністративні, комунальні та соціальні послуги; професійна етика та конфлікт інтересів; кадрова політика; участь громадян.

Найвищі бали Чернігів має в інформаційній політиці (73,3% від максимуму), за прозорістю проведення закупівель за бюджетні кошти (83,3%), складання бюджету (78,6%), надання адміністративних, комунальних та соціальних послуг (73,3%).

Випереджають Чернігів у рейтингу Суми, Львів, Вінниця, Бахмут, Маріуполь, Бердянськ і Луцьк.

Рейтинг проводиться Міжнародним центром політичних досліджень (Україна) спільно з Інститутом економічних і соціальних реформ у Словаччині (INEKO) та за фінансової підтримки Посольства США в Україні в рамках проекту «Прозорі, фінансово здорові і конкурентоспроможні органи місцевого самоврядування в Україні».

 

За інформацією Чернігівської міської ради