back

Навіщо та як створити ОТГ власне радіо?

23-03-2018 | 18:08

«Люди хочуть знати «про своє». Варто дати їм таку можливість», — головна теза круглого столу «Розвиток радіомовлення – важлива складова розвитку громад» у рамках візиту до області представників  профільної Національної ради України.

Для Чернігівщини, як для прикордонного регіону, питання наповнення інформпростору вітчизняним контентом стоїть гостро. Віднедавна також з’явилася потреба інформування та сповіщення населення в об’єднаних територіальних громадах.

Зараз немає сенсу говорити про відбудову ліній дротового радіо. Оптимальним способом відновлення місцевого мовлення є перехід до ефірних трансляцій.

Допомогти розібратися ОТГ з механізмом створення власного ефективного засобу комунікації готова Національна ради України з питань телебачення і радіомовлення. Уже підготовлено покрокову інструкцію, що дасть відповіді на більшість запитань.

Як зазначають фахівці, наразі провінційним ініціативам отримати ліцензію на ФМ-радіо легше. Із контентом теж простіше — за необхідності до співпраці готова Національна суспільна телерадіокомпанія України.

         Детальніше про організацію місцевого проекту в прямій мові члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергія Костинського

 

Читати також: Місцеве радіо: переваги для громад

Представники громад зауважили, що поки не зовсім розуміють механізму бюджетування радіо, побоюються, що такий проект може стати збитковим для громади. Головний аргумент на це — ефективний менеджмент.

Варто зазначити, що Чернігівщина вже має власні напрацювання — «рідну ефемку» слухають у Варвинському, Коропському та Борзнянському районах.

Читати також: Ми вже в ефірі! І це — найголовніше!

                           FM-мовлення Чернігівщини: маленькі, але впевнені кроки на шляху до великого радіопростору

Директор Борзнянського районного радіомовлення Ірина Плющ про доцільність створення радіо:

 

Відтак, головне завдання громад насьогодні —  знайти ентузіастів, а підтримка Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та обласної влади вже є.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації