back

Відбулися урочистості до Дня державної служби

21-06-2012 | 14:07

21 червня в обласній державній адміністрації відбулися урочисті збори до Дня державної служби. У заході взяли участь голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник, заступники голови облдержадміністрації, начальник управління державної служби Головдержслужби України в Чернігівській області Ірина Протченко, голова обкому профспілки працівників державних установ Микола Петренко.

Вітаючи присутніх, голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко наголосив, що від ефективного функціонування інституту державної служби, відповідальності кожного з державних службовців залежить успішність діяльності органів виконавчої влади, стабільний розвиток України, її економічна і політична конкурентоспроможність на міжнародному рівні.

«В системі владних відносин державна служба виступає одним із головних чинників формування цивілізованої державності, об’єднання зусиль гілок влади, створення кадрового потенціалу професіоналів для роботи в органах державного управління. Розпочато системне реформування країни. Запроваджені податкова, бюджетна, пенсійна реформи, ведеться робота з дерегуляції бізнесу. Особливий наголос робиться на адміністративній реформі. Виконання Національного плану дій на 2012 рік щодо впровадження Президентської програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» та обласної програми «Чернігівщина-2015. Спільний шлях до добробуту», вимагають напруженої, ефективної злагодженої роботи органів виконавчої влади, місцевого самоврядування щодо концентрації наявних можливостей та кадрових ресурсів», - відзначив керівник області.

За його словами, на сьогодні в області статус державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування мають 11,8 тис. осіб, з яких 8,7 тис. – державні службовці. Однією з особливостей функціонування державної служби в області є переважаюча зайнятість нею жінок. Кількість жінок–державних службовців складає на сьогоднішній день понад 6,6 тис. осіб.

Кожен шостий державний службовець має вік до 27 років, причому, з них 86 осіб (6,0%) – керівники; кожен четвертий державний службовець – від 28 до 34 років.

З кожним роком збільшується кількість працюючих із вищою освітою. На. початок року їх кількість становила 8,7 тис. осіб, або 99,6% загальної кількості державних службовців.

З метою підвищення ефективності роботи органів державної служби, рівня теоретичної та професійної підготовки 18,5% державних службовців підвищили свою кваліфікацію, з них 88,1% – пройшли навчання за напрямом підготовки «Державне управління».

Питома вага державних службовців, які обіймають свої посади до 5 років включно, склала майже 30 %, у т.ч. серед керівників – 9,3%, спеціалістів – 35,3% .

Водночас очільник області підкреслив, що кожен третій працює на державній службі від 5 до 10 років, кожен шостий має стаж державної служби від 10 до 15 років.

Володимир Хоменко подякував керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, головам райдержадміністрацій – усім державним службовцям області – за професійність, відданість справі, у вирішенні питань щодо виконання програм соціально–економічного розвитку регіонів, забезпечення сталого розвитку територій, покращення життя людей та вручив кращим державним службовцям почесні відзнаки облдержадміністрації.

У рамках урочистостей також відбулося підбиття підсумків ІІ туру щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець» у Чернігівській області. Всього за 2009-2012 роки в конкурсі взяло участь 793 державних службовців Чернігівської обласної та районних державних адміністрацій.

Цьогорічний п’ятий ювілейний конкурс за звання кращого державного службовця проводиться в контексті виконання Національного плану дій на 2012 рік щодо впровадження Президентської програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».

Так, переможцем ІІ туру серед державних службовців обласної державної адміністрації стали:

у номінації «Кращий керівник» - Юлія Прима, заступник начальника відділу інформаційно-комп’ютерного забезпечення апарату Чернігівської облдержадміністрації;

у номінації «Кращий спеціаліст» - Сергій Яковенко, головний спеціаліст сектору музейної роботи та охорони культурної спадщини головного управління культури і туризму та охорони культурної спадщини облдержадміністрації.

Серед державних службовців районних державних адміністрацій переможцями визначено:

у номінації «Кращий керівник» - Олесю Зубок, начальника відділу планування доходів та аналізу виконання бюджету фінансового управління Ріпкинської райдержадміністрації;

у номінації «Кращий спеціаліст» - Людмилу Шпак, головного економіста бюджетного відділу фінансового управління Куликівської райдержадміністрації.

Голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко вручив переможцям Почесні грамоти і цінні подарунки та висловів сподівання, що вони достойно представлять Чернігівську область на столичному рівні у заключному турі конкурси, який відбудеться восени поточного року в м.Київ.

Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації