back

Що потрібно для підтримки розвитку бізнесу на Чернігівщині?

22-03-2018 | 15:36

Відповідь на це питання шукали, аналізуючи кращі практики підтримки бізнесу на місцевому рівні в інших регіонах України. Захід відбувся сьогодні в рамках третього Модуля «Програми з розробки та реалізації регіональних стратегічних документів спрямованих на розвиток малого та середнього підприємництва», що реалізується у співпраці із проектом FORBIZ в рамках ініціативи EU4BUSINESS, за фінансування ЄС.

Детальніше про етапи реалізації проекту на Чернігівщині у прямій мові Богдани Александрової-Ефе, старшого консультанта з питань політики МСП, FORBIZ (EU4Business)

 

Читати також: У Чернігівській області впроваджується пілотна програма проекту FORBIZ

Ідея сьогоднішньої події полягає не лише в обміні знаннями й кращими практиками підтримки малого та середнього бізнесу. Ми хочемо надихнути учасників, оскільки перед ними стоїть складне завдання з розробки програм підтримки малого та середнього підприємництва для Чернігівської області та для міст Чернігова й Ніжина. Тепер, коли робочі групи дізналися про безліч успішних прикладів щодо підтримки бізнесу на місцевому рівні, це допоможе їм розробити більш якісні й практичні документи, – зазначив Д-р Рікардо Пінто, старший консультант з питань політики МСП, проекту FORBIZ.

 

Під час модулю говорили про доступ до фінансових ресурсів, вихід на нові ринки, втілення інновацій та підвищення конкурентоспроможності підприємств, створення сприятливого бізнес-середовища загалом й розвитку інфраструктури для підтримки бізнесу зокрема. Про свої інструменти роботи розповідали представники Сумської, Вінницької, Черкаської, Донецької, Тернопільської та Львівської областей.

 

Організація роботи в такому форматі дозволяє створити максимально ефективну стратегію розвитку МСП конкретно в нашому регіоні. Адже робоча група з її напрацювання, до якої  входять представники влади та бізнесу, має змогу отримати поради від досвідченіших колег, а також вивчає європейський досвід. Варто зазначити, що Ніжин та Чернігів вже мають певні ідеї, — зауважила заступник директора Департаменту економічного розвитку Чернігівської ОДА Олександра Хомик.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації