back

Служба зайнятості — на шляху модернізації

20-03-2018 | 10:45

На сьогодні значна частка клієнтів служби зайнятості є недостатньо конкурентоспроможною на ринку праці. Зокрема, це особи передпенсійного віку, жінки з малолітніми дітьми, молодь без досвіду роботи, люди з інвалідністю, колишні ув’язнені, внутрішньо переміщені особи. Торік таких безробітних на Чернігівщині налічувалося до 40%.

На думку директора обласного центру зайнятості Лідії Падалки, для повернення шукачів роботи, в тому числі й вразливих категорій громадян, до активної зайнятості потрібні нові підходи. Зокрема перетворення служби зайнятості на сервісну установу сучасного формату з клієнтоцентрованим підходом до обслуговування.

— Одна з технологій, яка довела свою ефективність у роботі центрів зайнятості багатьох країн світу, а сьогодні впроваджується в Україні, — профілювання, — зазначила Лідія Падалка. — Воно дозволяє вже на початкових етапах виявляти групи безробітних з високим ризиком довготривалого безробіття та надавати послуги, що прискорять їх працевлаштування.

Відтак, безробітному гарантовано соціальний супровід при працевлаштуванні, що здійснюється за підходом «кейс-менеджмент». Тобто особа може розраховувати на тісну взаємодію з фахівцем центру зайнятості. Він допоможе оцінити ситуацію, розробити індивідуальний план роботи, а також за необхідності — залучити інші організації та експертів до вирішення проблем клієнта, що заважають йому працевлаштуватися.

До речі, цього року на базі Чернігівського обласного центру зайнятості розпочав роботу консультаційний профорієнтаційний пункт. Тут можна пройти профдіагностичне тестування, а профільні фахівці нададуть консультації щодо вибору майбутньої професії, враховуючи побажання, здібності, нахили конкретної особи та можливості працевлаштування.

Записатися на безкоштовну консультацію можна за телефоном (0462) 77-90-29 чи електронною поштою [email protected].

Адреса обласного центру зайнятості: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 40.

Відповіді на запитання також можна отримати за єдиним безкоштовним номером «гарячої лінії» Державної служби зайнятості: (0800) 50-99-66.

 

За інформацією Чернігівського обласного центру зайнятості