back

На Чернігівщині вшанують пам’ять жертв Великої Вітчизняної війни

20-06-2012 | 12:08

Щорічно, 22 червня, в Україні відзначається День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни. Цього дня на території Чернігівської області, як і по всій країні, відбуваються меморіальні заходи з вшанування пам’яті жертв Великої Вітчизняної війни.

Наразі в містах і селищах впорядковуються меморіали, пам’ятники, братські могили, меморіальні дошки, готуються експозиції музеїв, кімнати бойової слави. Про підготовку і відзначення в області заходів до Дня скорботи та 71-ї річниці від початку Великої Вітчизняної війни йшлося на засіданні робочої групи, яке 20 червня провів заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко.

Звертаючись до учасників організаційної наради, Віктор Тканко підкреслив, що День скорботи - це нагода ще раз згадати про мужність і героїзм, виявлені Українським народом у смертельному двобої з фашизмом та гідно вшанувати його подвиг і жертовність.

Він також наголосив, що основними завданнями у період підготовки та проведення відповідних заходів є вшанування ветеранів війни, жертв нацистських переслідувань та пам’яті загиблих, консолідація українського суспільства, забезпечення проведення цих заходів в умовах порозуміння і злагоди.

За інформацією начальника управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськості облдержадміністрації Андрія Подорвана, в цей день на будівлях і спорудах органів державної влади і місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій області будуть приспущенні Державні прапори України з траурними стрічками.

У Чернігові 22 червня за участю керівництва області відбудуться мітинг-реквієм та покладання квітів до Братської могили у сквері ім. М.М.Попудренка і могили Невідомого солдата, що на Болдиній горі. Учасники заходів пом’януть усіх загиблих жертв війни загальноукраїнською хвилиною мовчання, яка розпочнеться о 10 годині. В обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм цього дня відбудеться концертна програма «Любимый город», в бібліотечних установах області експонуватимуться тематичні виставки, а в історичних та краєзнавчих музеях проводитимуться тематичні екскурсії з історії Великої Вітчизняної війни 1941—1945 років.

Завершуючи нараду, Віктор Тканко наголосив на необхідності гідного проведення заходів до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

«Ми маємо в черговий раз продемонструвати увагу до ветеранів, учасників війни, активізувати героїко-патріотичну роботу серед молоді», - додав він.

Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації